Kremlinul, la pământ! Nici războaiele n-au reușit să pustiască Rusia atât de rău

Kremlinul, la pământ! Nici războaiele n-au reușit să pustiască Rusia atât de rău

Cifrele tinerilor ruși care vor să emigreze sunt alarmante. În ultimul deceniu, acestea se află pe o puternică pantă ascendentă, potrivit unui sudiu Levada Center, publicat marți, citat de The Moscow Times. 

Sociologii avertizează autoritățile ruse cu privire la forța de muncă tânără, care ar putea să dispară la un moment dat. Tinerii care vor să plece din Rusia reprezintă un număr din ce în ce mai mare, lucru care poate afecta sever economia statului condus de către Vladimir Putin. În ciuda acestui fapt, Kremlinul se face că nu observă problema.

Până acum 5 ani, 20% dintre cetățenii ruși tineri voiau să se mute din Rusia. Din 2014, momentul anexării Crimeei, cifrele s-au dat peste cap. Deși politicile lui Vladimir Putin reprezintă o sursă de confirmare a puterii, acestea nu reușesc să-i convingă și pe tineri, care se delimitează de orice fel de tensiuni. Astfel, potrivit sondajului realizat de Levada, nu mai puțin de 53% dintre tinerii ruși cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani își doresc să se plece din țara de origine.

În ciuda eforturilor susținute ale lui Vladimir Putin, în reăzboiul ideologic cu Statele Unite ale Americii, influențele occidentale au reușit să penetreze spațiul ex-sovietic.

„Tinerii nu sunt de acord cu direcția de dezvoltare a statului (...) Ei își îndreaptă atenția spre canalele de informare globale și prezintă deschidere pentru spațiul cultural și lingvistic transfrontalier", au declarat sociologii.

De asemenea, segmentul de vârstă 25-39 de ani este al doilea în ceea ce privește intenția de emigrare. 30% dintre aceștia sunt de părere că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită în Rusia, motiv pentru care ar fi dispuși să emigreze.

Rusia, amenințată de ucraineni

Ucrainenii încă mai speră la anexarea Crimeii, motiv pentru care general-locotenentul Ruslan Homciak a transmis un mesaj ferm Occidentului, săptămâna trecută.

„Crimeea este Ucraina şi în niciun caz nu trebuie să uităm aceasta. Putem întoarce Crimeea doar împreună, adică doar dacă voi (Occidentul) ne veţi ajuta, dacă oamenii voştri de afaceri nu vor merge acolo. Ca să înţelegeţi – Rusia are nevoie de Crimeea nu ca loc pentru ca ruşii să se ducă să facă plajă. Peninsula este văzută ca bază militară, una puternică, care să creeze coşmaruri întregii Europe şi nordului Africii şi să le ofere ruşilor posibilitatea să domine Marea Mediterană”, a spus generalul Ruslan Homciak.

Ne puteți urmări și pe Google News