Kovesi a ridicat Premiul „Speranța”, acordat de Societatea Timișoara DNA

Kovesi a ridicat Premiul „Speranța”, acordat de Societatea Timișoara DNA

Laura Codruta Kovesi a ajuns vineri la Timisoara, pentru a ridica Premiul „Speranța”, acordat de Societatea Timișoara.

Decernarea premiilor a a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară Eugen Todoran din Timișoara. Laura Codruța Kovesi, Radu Vâncu, Liviu Avram și Mădălin Hodor au venit să-și ridice distincțiile. Tăriceanu și Dragnea, cărora, simbolic, le-a fost oferit premiul ”Secera și ciocanul”, nu au participat.

Premiul „Speranţa” pe anul 2017 a fost acordat Direcției Naționale Anticorupție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta este cel mai important premiu pe care îl oferă în fiecare an Societatea Timișoara.

„DNA este subiectul atâtor și atâtor pasiuni strigate în stradă de noi toți în speranța unei lumi a justiției și a dreptății. Pentru că nimic nu este mai greu pentru un om care trăiește într-o societate civilizată decât să se confrunte cu nedreptatea. Speranța noastră este într-o societate a dreptății, în care sunt pedepsiți cei care fac ilegalități”, a spus Daniel Vighi, membru al Societății Timișoara.

La 28 de ani de la lansarea Proclamației de la Timișoara, premiul „Speranța” pe anul 2017 îi revine „deloc surprinzător” Direcției Naționale Anticorupție, una dintre puținele instituții ale statului român care performează. Premiul reprezintă o recunoaștere simbolică a luptei DNA cu grupările infracționale, au mai transmis reprezentanții Societății Timișoara.

Șefa DNA a ridicat premiul în aplauzele zecilor de oameni prezenți la decernarea distincțiilor Societății Timișoara.

„Mesajul de mulțumire vine prin vocea mea din partea tuturor celor care lucrează în DNA.  (…) Am acceptat să particip la înmânare în primul rând din respectul pentru Societatea Timișoara. Întotdeauna a fost consecventă în a promova și apăra valorile democratice și statul de drept. Ceea ce apreciez împreună cu colegii mei este consecvența cu care au promovat și apărat «lupta, procopseala și resemnarea celor care au renunțat să mai spere în adevăr și cinste». Și noi, ca procurori, avem aceeași datorie, de a respecta și de a căuta adevărul, de a ne face datoria respectând legea, de a fi cinstiți și onești în tot ceea ce facem. Vom continua să facem acest lucru și pe viitor”, a spus șefa DNA, după ridicarea distincției.

Ne puteți urmări și pe Google News