Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: ”Zilele acestea, rămân în vigoare toate restricțiile”
Klaus Iohannis: ”Zilele acestea, rămân în vigoare toate restricțiile”

Klaus Iohannis: ”Zilele acestea, rămân în vigoare toate restricțiile”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Palatul Cotroceni, că ne confruntăm cu o amenințare globală care a schimbat existența noastră. Șeful statului i-a sfătuit iarăși pe români să stea acasă de Sărbătorile Pascale.

”Nimeni în lume nu s- așteptat la această provocare, dar să prvim cu optimism. Numărul deceselor este în creștere la nivel global. Solicit tuturor autorităților să nu slăbească vigilența. Rămân în vigoare toate restricțiile.

Nu ne jucăm cu viața românilor, orice încălcare a regulilor e un risc major. Nu suntem în faza de transmitere comunitară extinsă. Am făcut deja foarte multe cu toții, haideți să nu irosim acest efort. Dragii mei, învierea Domnului e sărbătoarea care reprezintă prilejul îndelung așteptat de a petrece câteva zile cu familia. Acum, acesta ar fi cel mai rău lucru pe care l-am putea face.

Părinții și bunicii noștri sunt mai singuri în aceste zile, dar noi avem puterea să-i facem să ne simtă aproape de sufletul lor. A sta departe de cei la care ținem ne creează un sentiment firesc de neputință, de deznădeje. Dar e singura atitudine rațională care ne protejează. Vă rog să faceți acest sacrificiu acum pentru a putea fi împreună sănătoși, mai târziu.

Motivul pentru care sunt optimist sunteți voi, dragi români. Respectarea unor restricții dureroase, solidaritatea și munca voluntară a celor care sprijiniți spitalele, sunt tot atâtea confirmări că voi sunteți ce are mai de preț România. Stați acasă de Sărbători, nu mergeți în vizită la prieteni și la familie”, a declarat Iohannis.