Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis și-a făcut rapelul. Ce a declarat președintele
Klaus Iohannis și-a făcut rapelul. Ce a declarat președintele

Klaus Iohannis și-a făcut rapelul. Ce a declarat președintele

Klaus Iohannis și-a făcut rapelul. Președintele României a fost injectat, vineri, cu cea de a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Klaus Iohannis și-a făcut rapelul. „Preşedintele României s-a vaccinat, se simte foarte bine”, a precizat Administraţia Prezidenţială, după ce Klaus Iohannis a primit, vineri a doua doză de ser anti-coronavirus.

Klaus Iohannis și-a făcut rapelul

Acum, la câteva zile după rapel, președintele ar trebui să aibă imunitatea completă față de SARS-CoV-2.

Şeful statului s-a vaccinat public împotriva noului coronavirus, pe 15 ianuarie. Președintele a primit prima doză la centrul de imunizare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Rapelul, adică cea de a doua doză e vaccin, l-a primit la același centru, însă de această dată momentul nu a mai fost unul public.

Ce spunea atunci președintele

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea”, a spus Klaus Iohannis pe 15 ianuarie, după vaccinare.

„Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție, ne vor scoate din pandemie”, a adăugat el.

Cum stă România la vaccinare

Potrivit unui comunicat emis de Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID (CNCAV), în ultimele 24 de ore au fost administrate 18.256 de doze de vaccin Pfizer şi 8.501 doze de vaccin Moderna.

Un număr de 26.757 de persoane au fost inoculate. Datele au fost puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. Din numărul total de vaccinați, 1.106 persoane au primit prima doză de vaccin Pfizer, iar 17.150 – rapelul.

În același timp, 8.501 persoane au fost imunizate cu prima doză de vaccin Moderna.

Cum stă România la vaccinare

Potrivit CNCAV, până astăzi au fost administrate 806.608 de doze de vaccin Pfizer. Vaccinare cu acest produs a început în data de 27 decembrie 2020.

De asemenea, au fost injectate 14.944 de doze de vaccin Moderna. Produsul companiei farmaceutice Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021.

În total, de la începutul campaniei în România, au fost administrate 821.552 doze de vaccin împotriva noului coronavirus chinezesc.