Evenimentul Zilei > Politica > Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, VIZITĂ la Palatul Cotroceni! Despre ce vor DISCUTA cei doi ŞEFI de STAT
Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, VIZITĂ la Palatul Cotroceni! Despre ce vor DISCUTA cei doi ŞEFI de STAT

Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, VIZITĂ la Palatul Cotroceni! Despre ce vor DISCUTA cei doi ŞEFI de STAT

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, aflat în vizită de stat în România.

Potrivit Agerpres, ceremonia de primire a avut loc pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni, unde s-au auzit imnurile ambelor state. 

Totodată, la Palatul Cotroceni va fi organizată o ceremonie de decorare a unor veterani de război români de către peşedintele slovac. Cei doi șefi de stat vor face și un schimb de decorații între ei.

În cadrul acestei întâlniri, cei doi şefi de stat vor dicuta despre relaţiile dintre România şi Slovacia, la nivel politic, economic și sectorial, precum și a cooperării pe temele europene de actualitate.

"Cei doi înalți oficiali vor discuta și decide noi modalități de întărire a excelentei relații politice bilaterale. Ținând cont că Slovacia deține, în acest semestru, președinția Consiliului Uniunii Europene, discuțiile se vor axa, prioritar, pe agenda europeană. Președintele Klaus Iohannis va prezenta viziunea României referitoare la procesul de reflecție cu privire la viitorul Europei, lansat la summitul informal de la Bratislava din 16 septembrie. Cei doi președinți vor avea, de asemenea, un schimb extins de opinii cu privire la celelalte teme europene și regionale de actualitate, inclusiv politica UE de extindere și raportarea la Vecinătatea Estică", se transmite într-un comunicat al Preşedinţiei. 

În cadrul întâlnirii dinter cei doi se va discuta şi despre situaţia din Orientul Mijlociu

Din delegația președintelui Klaus Iohannis fac parte vicepremierul și ministrul Economiei, Costin Borc, consilierii prezidențiali Ion Oprișor, Bogdan Aurescu, Leonard Orban, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, Sergiu Nistor, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă. Și premierul Dacian Cioloș îl va primi luni pe președintele Republicii Slovace, Andrej Kiska, transmite sursa citată. 

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: