Potrivit unui comunicat transmis de PNL, în cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte referitoare la situaţia din Republica Moldova din ultimii cinci ani de guvernare pro-europeană, perspectivele acesteia în anii următori, relaţia dintre Republica Moldova şi România, alegerile parlamentare din 30 noiembrie, precum şi vizita pe care Klaus Iohannis urmează să o efectueze la Chişinău.

În comunicat se arată că Dorin Chirtoacă l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegerile prezidenţiale.

"Vă doresc să reuşiţi să construiţi România lucrului bine făcut, vă doresc să meargă lucrurile ceas şi la Cotroceni, aşa cum au mers şi merg la Sibiu. De asemenea, îmi doresc sincer ca lucrul bine făcut să treacă Prutul, să ajungă şi în Republica Moldova, ca lucrurile să meargă ceas şi la Chişinău", a spus Chirtoacă.

El consideră că, odată cu alegerile prezidenţiale, România a arătat că "poate fi mai raţională, că poate alege cu mintea şi cu sufletul împreună, respectiv că mai puţin poate fi indusă în eroare".

"Este vorba despre o schimbare de mentalitate, un vot de protest împotriva clasei politice corupte, dar şi o răspundere majoră în ceea ce priveşte consolidarea statului de drept, asigurarea independenţei justiţiei, a unei economii libere, reaşezarea şi modernizarea României în devenirea sa europeană. Vă urez succes în toate acestea! Putem spune că în Republica Moldova avem aceeaşi situaţie şi aceleaşi aşteptări, evident cu întârzierea de rigoare", a subliniat Dorin Chirtoacă.

"Avem de construit această relaţie bine, în mod temeinic, pe termen lung şi cu siguranţă vom reuşi. România este şi va fi alături de Republica Moldova în parcursul său european. România îşi doreşte ca cetăţenii Republicii Moldova să poată deosebi mai bine diferenţele dintre Uniunea Europeană şi cea vamală şi să se poată bucura cât mai curând de beneficiile pe care le aduce Europa pentru omul de rând, pentru omul simplu", a menţionat preşedintele ales al României.

Pe de altă parte, Dorin Chirtoacă a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de România Republicii Moldova şi a reiterat angajamentul Partidului Liberal şi al Primăriei municipiului Chişinău de a duce până la capăt obiectivul de integrare în Uniunea Europeană şi aderare la NATO a Republicii Moldova.

La final, Dorin Chirtoacă a menţionat că preşedintele ales, Klaus Iohannis, este aşteptat vineri la Chişinău nu numai de politicieni, dar şi de oamenii simpli, 'pentru ca şi Republica Moldova să câştige în anul 2014, aşa cum a câştigat Ucraina în cadrul alegerilor parlamentare din 26 octombrie şi aşa cum a câştigat România în cadrul alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie