Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis, președintele-jucător al PNL, și-a ales urmașul. Prima confruntare dură între Alina Gorghiu și Ludovic Orban
Klaus Iohannis, președintele-jucător al PNL, și-a ales urmașul. Prima confruntare dură între Alina Gorghiu și Ludovic Orban

Klaus Iohannis, președintele-jucător al PNL, și-a ales urmașul. Prima confruntare dură între Alina Gorghiu și Ludovic Orban

Klaus Iohannis a participat la ședința informală a liderilor liberali. Iohannis, încă șeful PNL, va renunța la funcție joi, iar duminică va deveni, oficial, președintele României. Biroul Politic Național va vota mâine președintele interimar al PNL, ca urmare a retragerii lui Klaus Iohannis de la șefia partidului. În ședința informală a liberalilor, desfășurată miercuri seara, și-au anunțat candidatura Ludovic Orban și Alina Gorghiu. Teodor Atanasiu s-a retras în favoarea celi din urmă.

 

Iohannis le-a spus liberalilor că îi va ajuta de la Cotroceni să pună mâna pe putere în 2016. ”A zis că va face tot ce va putea pentru a ne ajuta să câștigăm alegerile din 2016.  A zis că speră să-l ajutăm să-și pună în aplicare proiectul de țară.”, a dezvăluit Teodor Atanasiu .

Teodor Atanasiu, unul din candidați anunțați la șefia PNL, a spus că a luat decizia miercuri seara de a renunța la candidatura sa la funcția de președinte al partidului și de a o propune pe Alina Gorghiu în locul său. Atanasiu a fost confirmat chiar de Alina Gorghiu, care a spus că se gândea de mai mult timp să candideze:”E o decizie pe care am luat-o. De multă vreme mă gândesc la acest pas și am fost încurajată de mulți dintre colegii mei. Am susținerea lui Klaus Iohannis și a președintelui Mircea Ionescu Quintus.”, a recunoscut Alina Gorghiu la Realitatea TV.

Ludovic Orban, candidat la președintia vechiului PNL, a părăsit, miercuri seara, în grabă, ședinta informală a lui Klaus Iohannis cu președinții organizatiilor judetene ale partidului."Alina este un capăt al aceluiasi băț", a declarat, Orban, vizibil afectat. Acesta spune ca nu va renunța la candidatură, deși în timpul ședinței i s-a cerut să se retragă și el, la fel ca Teodor Atanasiu. În ședință s-a discutat despre un singur candidat, susținut de Klaus Iohannis, în persoana Alinei Gorghiu.

Lucrurile au devenit clare la final. Senatorul PNL Teodor Atanasiu, a spus, la ieșire, că președintele ales al României și-a exprimat clar opțiunea sa pentru Alina Gorghiu."Dl Orban nu a fost în consens cu mine, a rămas să o contracandideze, am reușit să obțin sprijinul lui Klaus Iohannis pentru aceasta candidatură. Am făcut propunerea, iar Klaus Iohannis le-a spus tuturor că o susține", a mai declarat Teodor Atanasiu

În emisiunea "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, Ludovic Orban și Alina Gorghiu au avut prima confruntare.

Ludovic Orban: Am o întrebare simplă, stimată colegă: ați fi candidat la funcția de președinte al PNL dacă nu v-ar fi sprijinit Klaus Iohannis?

Alina Gorghiu: Întrebarea este una extrem de simplă. N-am să folosesc niciodată o susținere public, dar dacă ați spus-o, da, Klaus Iohannis susține această candidatură. De altfel, sunt invidioasă că președintele Crin Antonescu o susține pe a dvs (…) Nu cred că o candidatură ține de susținerea cuiva sau nu, dar aș fi iprocrită să nu spun că sunt încântată că președintele Klaus Iohannis, care a avut o poziție destul de tranșantă astăzi în interiorul partidului, optează pentru candidatura mea. Cum, de altfel, sunt recunoscătoare tuturor colegilor care au făcut astăzi pasul în a susține public candidatura mea (…) Nu cred că ne permitem luxul de rateuri în viitorul apropiat. Am toată încrederea că lucrurile vor sta așa cum trebuie indiferent care va fi câștigătorul dintre mine și Ludovic Orban.

La finalul interviului său de la emisiunea "Jocuri de Putere", Orban a afirmat: "Aș mai spune un lucru. Eu accept cu mare bucurie să fiu înlocuit de cineva din generația tânără cu o singură condiție: să fie mai bun ca mine". 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: