Klaus Iohannis, întrevedere cu premierul grec. Kyriakos Mitsotakis participă la Congresul PPE

Klaus Iohannis, întrevedere cu premierul grec. Kyriakos Mitsotakis participă la Congresul PPE Sursa foto: X

Klaus Iohannis l-a primit miercuri, 06 martie, pe premierul grec Kyryakos Mitsotakis. Oficialul elen a venit direct de la Odesa unde s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Klaus Iohannis l-a primit pe premierul elen, Kyryakos Mitsotakis. Oficialul grec a venit direct de la Odesa, oraș aflat în plin război. Armata președintelui rus, Vladimir Putin, a bombardat o zonă aflată la mai puţin de 200 de metri de convoiul oficial de vehicule în care se aflau preşedintele Ucrainei şi premierul grec.

Klaus Iohannis, întrevedere cu premierul elen

Premierul grec s-a scuzat în fața lui Klaus Iohannis pentru ținută. Prim-ministrul elen nu a mai avut timp să se schimbe. La rândul lui, șeful statului a replicat: „Mă bucur că sunteţi bine, Kyriakos. Îmi pare rău că aţi trăit o asemenea sperietură în Odesa”.

Într-un mesaj transmis de Klaus Iohannis pe rețelele de socializare, liderul de la Cotroceni a precizat că pe agenda discuțiilor au fost incluse subiecte de actualitate, printre care chestiuni de securitate, relații economice bilaterale, îmbunătățirea conectivității regionale și a asigurării securității energetice a UE prin intermediul Inițiativei celor Trei Mări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul grec va participa la Congresul PPE

Premierul grec Kyryakos Mitsotakis participă la Congresul Partidului Popular European care se va încheia joi, 07 martie. Înaninte de întrevederea de la Cotroceni, Klaus Iohannis a condamnat într-un mesaj pe rețelele de socializare atacul Rusiei din timpul vizitei premierului elen în Odesa.

„Condamn cu tărie atacul din Odesa din timpul întâlnirii dintre preşedintele Ucrainei, Volodmir Zelenski, şi prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Ne exprimăm solidaritatea deplină cu poporul ucrainean şi reafirmăm sprijinul de neclintit pentru Ucraina atât timp cât este nevoie", a scris Klaus Iohannis, pe rețeaua de socializare X.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, în Parlamentul European. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În cursul zilei de miercuri mai multe explozii s-au produs la mai puțin de 200 de metri de delegațiile celor doi oficiali. Televiziunile grecești au transmis că exploziile au fost provocate de dronele rusești.

Imediat după atac, coloană oficială a premierului grec a fost direcționată pe un alt traseu, conform instrucțiunilor dictate de serviciile de securitate ucrainene. Nu se știe dacă dronele au atacat o țintă anume sau dacă au fost doborâte de forțele antiaeriene ucrainene. Incidentul a survenit în timpul unui atac rusesc amplu cu drone și rachete asupra unor obiective în zona Odesei.