Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis, atac subtil la USR: Unii boicotează referendumul pe șest
Klaus Iohannis, atac subtil la USR: Unii boicotează referendumul pe șest

Klaus Iohannis, atac subtil la USR: Unii boicotează referendumul pe șest

Aflat la Cluj Napoca unde își lansează ultima carte, președintele Klaus Iohannis a declarat că „unii boicotează referendumul pe șest”. Deși nu a dat numele formațiunii, președintele s-a referit la Alianța 2020 USR PLUS, care, conform sondajelor, va câștiga alegerile în orașul condus de liberalul Emil Boc.

Miercuri, Dan Andronic scria în Evenimentul zilei că PNL este singurul partid care s-a înscris la AEP pentru campania pentru referendum. „PNL și USR-PLUS s-au bătut cu pumnul în piept că susțin campania pentru referendumul pe justiție declanșat de președintele Klaus Iohannis. Numai că, dintre toate, doar PNL face campanie (…) Cu excepția unor mesaje leșinate în care Dacian Cioloș și Dan Barna trebuiau să spună că susțin referendumul pe justiție, pentru că 80-90% din publicul lor consideră vitală tema justiției, USR-PLUS nu au făcut nicio campanie pentru referendum. ”, a scris Andronic.

https://evz.ro/pnl-partid-campania-referendum.html

Joi, PNL a anunțat că este  singurul partid care promovează clipul lui Iohannis pentru referendum pe spațiul său electoral. „După ce președintele Iohannis a acuzat CNA că a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului, PNL a sărit în ajutorul șefului statului. Astfel, PNL este singurul partid care promovează clipul lui Iohannis privind participarea la referendum pe spațiul său electoral pus la dispoziție de televiziuni, adică pe spațiul unde, în mod normal, partidele își promovează oferta electorală pentru alegerile europarlamentare”, a anunțat, joi, PNL.

Președintele Klaus Iohannis va merge vineri la Ziua PNL, un eveniment tradițional al liberalilor care are loc la sediul central al partidului și care marchează și încheierea campaniei electorale.