Evenimentul ZileiPoliticaIpocrizie sau boicot la USR-PLUS? PNL, singurul partid care s-a înscris la AEP pentru campania pentru referendum.

Ipocrizie sau boicot la USR-PLUS? PNL, singurul partid care s-a înscris la AEP pentru campania pentru referendum.

Ipocrizie sau boicot la USR-PLUS? PNL, singurul partid care s-a înscris la AEP pentru campania pentru referendum.
PNL și USR-PLUS s-au bătut cu pumnul în piept că susțin campania pentru referendumul pe justiție declanșat de președintele Klaus Iohannis. Numai că, dintre toate, doar PNL face campanie.

Am verificat cu președintele Autorității Electorale Permanente, Florin Mitulețu-Buică, care mi-a spus că PNL este singurul partid care s-a înscris la AEP pentru campania pentru referendum. Aceste date sunt publicate pe site-ul instituției, dar am vrut să verific.

De ce este acest lucru foarte important? Pentru că un partid nu poate face/deconta cheltuieli cu campania pentru referendumul declanșat de președintele Klaus Iohannis din contul curent sau din contul pentru campania pentru alegerile europarlamentare. 

Cu alte cuvinte, dacă nu ești înregistrat la AEP pentru campania pentru referendum, nu poți să faci campanie la modul real. 

Ci doar să te prefaci că îți pasă de referendum. 

Să scrii câteva postări pe Facebook sau să dai niște mesaje goale de conținut. Nici măcar sponsorizarea pe

Facebook a mesajelor legate de referendum nu poate fi făcută fără înregistrarea la AEP. 

Și adevărul e că, cu excepția unor mesaje leșinate în care Dacian Cioloș și Dan Barna trebuiau să spună că susțin referendumul pe justiție, pentru că 80-90% din publicul lor consideră vitală tema justiției, USR-PLUS nu au făcut nicio campanie pentru referendum. PNL, în schimb, s-a folosit de mitingurile organizate la Iași și București pentru a face campanie la referendum cu președintele Iohannis, se vede că bagă bani în online și distribuie pliante în țară în care face campanie pentru mobilizarea la referendum.


Accesează: