Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei
Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei

Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, în cartea de condoleanţe deschisă la sediul Ambasadei Franţei la Bucureşti, după atacul care a avut loc, joi seară, la Nisa.

Iohannis a fost întâmpinat de ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul. Şeful statului a aprins o candelă şi a păstrat un moment de reculegere, iar apoi a intrat în sediul misiunii diplomatice unde a stat câteva minute.

"Întregul popor român este alături de poporul francez în aceste momente dificile, în care mulţi oameni nevinovaţi, printre care şi copii, şi-au pierdut viaţa atât de tragic şi nedrept, chiar de Ziua Naţională. Gândurile noastre merg către familiile victimelor, care trec prin momente de grea încercare, pe care sperăm să aibă puterea de a le depăşi. În egală măsură suntem aproape de cei răniţi, cărora le urăm însănătoşire grabnică. Europa, spaţiu al valorilor democraţiei, libertăţii şi drepturilor omului, este lovită încă o dată – în Franţa prietenă – de un act terorist abominabil", a scris Iohannis, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei, potrivit .

El a asigurat Franţa de susţinerea României în lupta împotriva terorismului.

"Această tragedie ne angajează şi mai mult în combaterea flagelului terorismului, prin unirea fermă a efortului tuturor celor care cred în valorile umanităţii. Asigur Franţa – aşa cum am făcut-o şi ieri, aici, la Ambasadă, cu prilejul sărbătorii de 14 Iulie – că poate conta pe România în acest efort", a transmis Iohannis.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său francez, Francois Hollande