Echipa Miami Heat a cucerit, în zorii zilei de ieri, cel de-al doilea titlu NBA din istorie. Formaţia din Florida s-a impus cu 121-106 în faţa grupării Oklahoma City Thunder, în meciul 5 al finalei NBA, pe care a câştigat-o cu scorul general de 4-1.
Trio-ul format din LeBron James, Dwayne Wade şi Chris Bosh a închis gura criticilor printr-o evoluţie de excepţie în faţa outsiderilor din Oklahoma.
Nimeni nu aştepta mai mult acest succes decât LeBron James. Iubit, dar şi invidiat, "King James" (27 de ani) a obţinut ieri dimineaţă titlul la care visa din copilărie.
"Era timpul să câştig! E cea mai fericită zi din viaţa mea. Acest trofeu înseamnă totul pentru mine", au fost primele cuvinte ale superstarului care a reuşit un "tripledouble" în meciul 5 (26 de puncte, 11 recuperări şi 13 pase decisive).
Considerat unul dintre cei mai compleţi jucători din istoria baschetului, cel mai valoros la ora actuală, James s-a născut în Akron Ohio şi a uimit lumea sportului încă din vremea liceului.
Legende ale baschetului precum Shaquille O’Neal veneau să îl vadă jucând pe când era încă minor, iar talentul său a fost recunoscut chiar şi de o bancă din Ohio, care i-a acordat un împrumut consistent mamei sale.
Cu banii obţinuţi, aceasta i-a făcut fiului ei cadou un bolid Hummer H2 în ziua în care a împlinit 18 ani.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/cWNsLqS2MFU?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
„Era timpul să câştig! E cea mai frumoasă zi din viaţa mea. Acest trofeu înseamnă totul pentru mine!”
LEBRON JAMES, MVP-ul finalei NBA