Un raport făcut de cercetătorii de la Belfer Centre of Harvard University’s Kennedy School dezvăluie că dictatorul folosește un laborator secret unde pregătește în mare secret un atac prin care ar expune lumea cele mai periculoase maladii printre care horela sau antraxul. 

Cercetătorii susțin că Phenianul nu va folosi armele biologice ca încărcătură balistică, ci are în plan trimiterea unor „vectori umani” deghizați în personalul unei firme de curățenie care să răspândească în secret agenții patogeni.  „Teoretic, este posibil ca nord-coreenii, deghizați în personal de curățenie și dezinfecție, să poată împrăștia agenții biologici cu niște pulverizatoare de rucsac. 

O altă posibilitate este aceea ca nord-coreenii să introducă agenții patogeni în rezervele de apă din zonele metropolitane”, se mai arată în raport”, se precizează în raportul elaborat de Centrul pentru Știință și Afaceri Internaționale al Harvard Kennedy School.

În acest moment, Coreea de Nord are 200.000 de militari afiliați forțelor speciale care pot face astfel de operațiuni. „În timp ce activitatea balistică poate fi monitorizată, producția de arme biologice e practic invizibilă, scrie The Sun. 

Raportul are la bază surse deschise și interviuri cu diverși experți în armament biologic, dar autorii subliniază că blocada informațională din Coreea de Nord face dificilă confirmarea informațiilor. 

Coreea de Nord a afirmat, într-o scrisoare deschisă adresată recent parlamentelor din câteva ţări, „putere nucleară cu drepturi depline" şi l-a acuzat pe preşedintele American Donald Trump că încearcă „să împingă lumea către un dezastru nuclear oribil".