Kim Jong Un - un COMUNIST în Paradisul VIOLULUI

Un raport al Human Rights Watch, citând zeci de mărturii de femei, descrie comportamentul de prădători sexuali al poliției și autorităților.

Potrivit unei cercetări realizate de Human Rights Watch, care a adunat 54 de mărturii de femei nord-coreene, care au fugit din țară după 2011 (anul în care a ajuns la putere Kim Jong Un), și opt de la foste oficiale ale regimului, care au defectat, relațiile sexuale forțate și violențele sunt atât de „curente, încât ele sunt acceptate ca făcând parte din viața cotodiană, arată raportul HRW.

Aceste comportamente de prădători se exercită mai ales față de femeile care sunt arestate pentru contrabandă, mai ales între Coreea de Nord și China, sau sunt întemnițate după ce au încercat să fugă din țară.

Agresiunile vizează mai vizează și nord-coreencele care lucrează în calitate de comerciante în piețele private care au apărut de șa începutul anilor 1990. Femeile sunt covârșitor majoritare în această profesie, ca și printre defectori, deoarece ele pot beneficia de mai multă libertate de mișcare decât bărbații, aceștia din urmă mai prinși în structurile statului.

În Corea de Nord, comercianșii sunt obligați să plătească mită, însă „pentru femei, acestea nu sunt doar financiare, ci pot include abuzuri sexuale, violență și viol”.

Mărturiile strânse de ONG într-un document de 84 de pagini, citat de Le Figaro, sunt zdrobitoare.

„Zilele când aveau poftă, paznicii pieței sau polițiștii puteau să-mi ceară să-i urmez într-o cameră goală de lângă piață, sau într-un alt loc ales de ei”, mărturisește Oh Juang Hee, o fostă comerciană în jur de 40 de ani, cae vindea haine în orașul Hyesan, aproape de frontiera cu China și care a părăsit țara în 2014.

„Acest lucru se petrece atât de des încât nimeni nu crede că este vreo mare problemă. Bărbații care agresează sexual femeile nu consideră că acest lucru este rău, și nici noi, femeile.”  „Dar suntem ființe umane și uneoir plângem noaptea fără să știm prea bine pentru ce.”

Yoon Mi Hwa a descris tratamentul care i-a fost aplicat atunci când era deșinută în 2009, după o tentativă ratată de a fugi din țară. „În fiecare seară, o femeie era forțată să plece cu gardianul, apoi era violată”, povestește ea.

Atunci când se deschidea ușa celulei, „rămâneam în picioare fără să fac nici cel mai mic zgomot, sperând să nu fiu eu cea care merge cu gardianul”.

Printre autorii de abuzuri, apar conducători de întreprinderi publice, magistrați, controlori de tren. „Violența sexuală în Coreea de Nord este secretul lui Polichinelle.”

Potrivit datelor oficiale furnizate de Phenian pentru ONU, doar cinci bărbați au fost condamnați pentru viol în Corea de Nord în 2015.