Kim Jong-Un, amenințări frontale. „Coreea de Sud și SUA trebuie anihilate complet”

Kim Jong-Un, amenințări frontale. „Coreea de Sud și SUA trebuie anihilate complet” Sursa foto: Arhiva EVZ

Dictatorul Kim Jong Un a mai declarat că armata sa ar trebuie să fie capabilă să "anihileze complet" Coreea de Nord și Statele Unite, în cazul în care Coreea de Nord va fi provocată.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că armata sa trebuie să folosească toate mijloacele disponibile, inclusiv arme nucleare, pentru a "suprima întregul teritoriu al Coreei de Sud" în cazul unui conflict.

Jim Jong Un, amenințări la început de an

Dictatorul Kim Jong Un a mai declarat că armata sa ar trebuie să fie capabilă  să "anihileze complet" și Statele Unite, în cazul în care Coreea de Nord va fi provocată. Declarațiile au venit în contextul în care liderul de la Phenian a promis să sporească apărarea națională pentru a face față la ceea ce el a numit o provocare fără precedent dina partea SUA.

În cadrul unei reuniuni majore de cinci zile a partidului de guvernământ, care a avut loc săptămâna trecută, Kim a declarat că va lansa în acest an încă trei sateliți de spionaj militar. Totodată, va produce mai multe materiale nucleare și va dezvolta drone de atac. Observatorii consideră obiectivele liderului nord-coreean drept o încercare de a-și spori influența în viitoarea diplomație cu SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News
Lansator Coreea de Coreea Nord

Sursa foto: captură video

„Armata trebuie să dea o lovitură decisivă”

În cadrul unei întâlniri de duminică cu ofițerii comandanți ai armatei, Jong Un a declarat că este vital protejarea securității naționale, prin dezvoltarea programului de arme nucleare.

Kim Jong Un a declarat că "armata ar trebui să dea o lovitură decisivă pentru a-i anihila complet (n.r. Coreea de Nord și SUA), prin mobilizarea tuturor mijloacelor și potențialităților cele mai dure, fără nicio ezitare".

În discursul său de Anul Nou, președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat că va consolida capacitățile de atac preventiv, de apărare antirachetă și de represalii ale armatei sale ca răspuns la amenințarea nucleară nord-coreeană.

Exercițiile militare SUA-Coreea de Sud, vizate de hackerii nord-coreeni 

Sursa foto: Arhiva evz

Kim Jong Un reformează instituțiile care se ocupă de relațiile cu Seul

„Republica Coreea construiește o pace autentică și durabilă prin forță, nu o pace supusă care depinde de bunăvoința adversarului", a declarat Yoon, folosind denumirea oficială a Coreei de Sud.

Ministerul sud-coreean al Apărării a avertizat în replică că, dacă Coreea de Nord va încerca să folosească arme nucleare, forțele sud-coreene și americane o vor pedepsi în mod copleșitor, ceea ce va duce la sfârșitul guvernului Kim.

Presa coreeană a precizat că oficialii nord-coreeni au purtat discuții pentru a pune în aplicare un ordin al lui Kim de a desființa sau reforma organizațiile care se ocupă de relațiile cu Coreea de Sud. Nu a existat nicio explicație imediată cu privire la modul în care acest lucru ar putea modifica relațiile intercoreene, care au fost blocate pentru o perioadă îndelungată, notează Euronews.