Kelemen: Coaliția va discuta despre reducerea CAS săptămâna viitoare

Kelemen: Coaliția va discuta despre reducerea CAS săptămâna viitoare

Reducerea contribuțiilor la asigurările sociale (CAS) va fi subiect de discuție în Coaliție săptămâna viitoare, a declarat astăzi președintele UDMR, Kelemen Hunor.

”Noi am fi vrut să reducem încă de prin aprilie-mai. A rămas să aşteptăm discuţiile cu FMI şi noi susţinem în continuare să reducem contribuţiile cu 2,5 - 3 procente şi probabil că săptămâna viitoare vom lua în discuţie din nou în coaliţie acest subiect. Noi am vrea să putem adopta această soluţie şi, după câte ştiu, şi celelalte formaţiuni politice. Când am discutat la începutul anului, toată lumea a considerat că ar fi benefică o reducere a contribuţiilor sociale, dacă este şi sustenabilă, normal”, a spus Kelemen, citat de Agerpres.

El a adăugat că astăzi liderii Coaliției nu au abordat subiectul reducerii CAS şi nici alte aspecte referitoare la discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional.

Delegaţia organismelor internaţionale financiare a conchis, luni, că mai trebuie evaluată posibilitatea reducerii contribuţiilor la asigurările sociale.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Am discutat cu autorităţile despre reducerea CAS. Am convenit că trebuie să vedem mai multe date fiscale pe 2011 pentru a şti dacă există suficient spaţiu fiscal pentru o asemenea măsură. România trebuie să se asigure că are bani pentru 2011, dar şi pentru 2012 înainte de a lua măsura reducerii CAS”, a afirmat Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI. Reducerea CAS figurează pe lista de priorități cuprinsă în protocolul Coaliției.