Evenimentul Zilei > International > Seara, într-un restaurant la Paris: Vrei să vorbești cu președintele Donald Trump? Poftim, este la telefon
Seara, într-un restaurant la Paris: Vrei să vorbești cu președintele Donald Trump? Poftim, este la telefon

Seara, într-un restaurant la Paris: Vrei să vorbești cu președintele Donald Trump? Poftim, este la telefon

Jurnalistul american s-a pomenit din senin la telefon cu Donald Trump. Dan Balz, care lucrează pentru Washington Post, a fost surprins să vadă un străin dându-i la telefon pe Donald Trump când lua cina într-un restaurant din Paris. Încă o probă despre faptul că preşedintele american este realmente imprevizibil.

Jurnalistul american Dan Balz a scris sâmbătă în Washington Post, cum un străin vorbea la  telefon cu președintele Donald Trump la cină într-un restaurant parizian. Totul s-a întâmplat la o braserie din cartierul latin, savurând cina cu James McAuley, corespondentul The Washington Post din Paris.

"Vrei să vorbești cu președintele?. Este la telefon!"

Surprins, jurnalistul, a spus că "a fost problema pe care nu am așteptat-o ​​cel mai puțin de la un străin într-o seară de vineri liniştită la Paris ", spune corespondentul ziarului american din Franța. Totuși, ideea că președintele Trump era la celălalt capăt părea prea ciudat pentru a fi real, spune el, scrie corespondetul.

Cum s-a întâmplat?

Dan Balz, care a fost însoțit de un coleg, au servit cina vorbind despre politica americană. O conversație care nu a scăpat neobservată de cel de la masa din apropiere unde, de asemenea, era jurnalist la CNBC şi servea cina. Acesta din urmă s-a întâmplat să fie la telefon cu Donald Trump și a menționat faptul că doi americani vorbeau despre el la masa de alături în acest restaurant parizian. 

"Sunt încă acolo? Aș vrea să vorbesc cu ei", a spus președintele Trump.

Conversaţia, care a durat doar două minute, s-a transformat într-o neînțelegere. Ca un jurnalist bun, Dan Balz a încercat să obțină informații cu privire la "închiderea" guvernului datorită opoziției dintre republicani și democrați asupra bugetului , în timp ce Donald Trump credea că are un sprijin de la străinul de la celălalt capăt al telefonului.

"A fost doar un moment ciudat și o întâlnire întâmplătoare cu Președintele Statelor Unite", rezumă Dan Balz concluzionând: Totuși, ideea că președintele Trump era la celălalt capăt părea prea ciudat pentru a fi real…şi ce noroc.