Evenimentul Zilei > Justitie > Apar noi detalii în cazul corespondentului PRO TV, Marius Buga. Parchetul Târgoviște descrie faptele de care e acuzat jurnalistul
Apar noi detalii în cazul corespondentului PRO TV, Marius Buga. Parchetul Târgoviște descrie faptele de care e acuzat jurnalistul

Apar noi detalii în cazul corespondentului PRO TV, Marius Buga. Parchetul Târgoviște descrie faptele de care e acuzat jurnalistul

După ce o fost reținut într-un dosar în care este acuzat de act sexual cu un minor, apar noi detalii despre cazul jurnalistului PRO TV, Marius Buga. Potrivit Parchetului Târgoviște, faptele s-ar fi petrecut timp de mai mulți ani, iar acesta a profitat de situaţia vădit vulnerabilă a persoanei vătămate.

Update:

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte se instrumentează un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, prevăzută de art. 220 alin.1 şi 4 lit. b şi e din Codul penal, constând în aceea că în repetate rânduri, în perioada cuprinsă între vara anului 2021 şi data de 05.02.2023, a întreţinut acte sexuale orale şi anale cu un minor, cunoscând că acesta are vârsta mai mică de 16 ani şi profitând de situaţia vădit vulnerabilă a persoanei vătămate, datorată faptului că era instituţionalizat într-o casă de tip familial şi nu beneficia de sprijin material şi emoţional din partea părinţilor”, se arată într-un comunicat al Parchetului postat, joi, pe site-ul oficial al instituţiei.

De asemenea, se subliniază că pe 7 februarie 2023 s-au efectuat mai multe percheziţii domiciliare pentru descoperirea şi strângerea de probe în scopul probării infracţiunii. În cauză s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană de sex masculin.


Știre principală:

Corespondentul ProTV Marius Buga a fost arestat preventiv de procurori, într-un dosar în care este acuzat de act sexual cu un minor. El a fost prezentat intanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, miercuri seara. După analiza probelor de la dosarul cauzei, instanța de la Judecătoria Târgoviște a decis ca Marius Buga să fie trimis după gratii.

Judecătorii au emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Marius Buga, corespondentul Pro TV în judeţul Dâmboviţa. El este cercetat într-un dosar pentru acuzația de săvârşire a infracţiunii de act sexual cu un minor. Conform informațiilor publicate pe portalului instanţelor de judecată, corespondentul a fost prezentat la Judecătoria Târgovişte cu propunere de luare a măsurii arestării preventive. Iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, conform unor surse judiciare.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte s-a înregistrat un dosar penal în care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană de sex masculin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, prev. de art. 220 alin. 1 şi 4 lit. e din Codul Penal. Faţă de persoana de sex masculin a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Cazul a ieșit la iveală după ce minorul în cauză a fost audiat la Poliție, într-o altă speță. Conform unor surse judiciare citate de Adevărul, minorul le-a dezvăluit polițiștilor că a întreținut relații sexuale cu jurnalistul Marius Buga.

Corespondentul Pro TV a fost reținut marți

Corespondentul Pro TV a fost audiat, marţi, în legătură cu aceste acuzaţii pe care i le-a adus un minor în vârstă de 16 ani, dintr-un centru de plasament. Reprezentanţii postului de televiziune au declarat că au aflat despre investigaţia care îl vizează pe Marius Buga și urmează să ia măsuri după clarificarea situației.

„Am aflat cu surprindere despre investigaţia care îl vizează pe angajatul Marius Buga. La nivel de companie condamnăm cu tărie orice acţiune imorală. Nu putem comenta această situaţie, dar suntem convinşi că autorităţile iau toate măsurile pentru clarificarea acesteia. În momentul în care vom avea toate informaţiile relevante, vom face demersurile necesare în cadrul companiei. Protecţia minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!”, se menţionează într-un comunicat transmis de postul de televiziune.

Marius Buga, în vârstă de 42 de ani, este unul dintre cei mai vechi corespondenți locali ai postului Pro TV.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: