Jurnalistă, despre propria experiență cu COVID-19: „Cea mai lungă noapte din viața mea”

O jurnalistă din Republica Moldova își descrie propria experiență din perioada în care a fost bolnavă de COVID-19. Cele 15 zile de boală au ajutat-o să descopere cine îi este aproape și, mai ales, să privească viața cu alți ochi.

O jurnalistă povestește propria experiență cu COVID-19.

O jurnalistă din Republica Moldova povestește experiența prin care a trecut după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Dorina Blândescu a fost redactor de știri le Evenimentul Zilei, ediția de Republica Moldova.

Într-o postare pe Facebook, ea povestește despre primele simptome și despre suferința prin care a trecut până s-a însănătoșit.

„Despre COVID, cea mai lungă noapte din viața mea de până acum, Crăciunul și Revelionul între patru pereți și lecțiile ce le aduce cu el... A trecut exact o lună de la primele simptome, da, da, era seara de 24 decembrie, ajun de Crăciun...

Și ele, simptomele nu au venit ușor sau pe rând. Era ora 8 seara când m-am așezat practic sănătoasă la masă să mănânc și am simțit că nu pot să mă mai ridic.

M-am târât, în cel mai direct sens al cuvântului, până la cutia cu medicamente. Termometrul indica deja febra 39’ iar pulsoximetrul, saturația oxigenului 93 și pulsul 120”, a scris jurnalista din Republica Moldova.

Prima confruntare cu boala

Dorina Blândescu a mai relatat că nu a mai putut respira normal, s-a instalat febra puternică și și-a pierdut vocea.

„Simțeam cum plămânii nu îmi mai permit să respir normal. În bronhii apăruse un stop pentru oxigen iar febra care se instalase și care, apropo, nu a mai scăzut în următoarele 10 zile . Îmi luase brusc vocea, da, pur și simplu nu aveam putere să scot nici un cuvânt! La câteva ore distanță, în cea mai lungă noapte din viața mea până acum, am descoperit că aveam deja și o pneumonie bilaterală.

Analizele de sânge erau cum nu se putea mai proaste! (Ce-i drept nici peste o lună nu-s cu mult mai bune).

Au urmat perfuzii (primele în 27 de ani), multe perfuzii, multe medicamente (de la ele m-am ales acum și cu o hepatită toxică dintre cele mai frumoase)”, a mai scris jurnalista pe Facebook.

Jurnalistă despre propria experiență cu COVID-19

Dorina Blândescu a povestit că au urmat 15 zile foarte dificile, în care deplasarea de la patul suferinței până la baie era un coșmar:

„Să zic că au fost exact 15 zile «grele» ar fi să nu zic nimic dar după cum această boală prin care nu mi-am imaginat că o să trec atât de greu când o să mă ajungă rândul ma făcut «exagerat» de optimist. Nu o să vă dau detalii din nopțile de coșmar ce au urmat. Pentru a ajunge din pat până în baie trebuia sa ma opresc de două ori să mă odihnesc. Nu vreau să-mi amintesc cum au trecut acele 15 zile printre care a fost și Crăciunul și revelionul și încă un Crăciun, ca la moldoveni”.

Medicii și prietenii au ajutat-o

Ea se declară norocoasă pentru că a avut alături medici care au ajutat-o să treacă peste această perioadă și prieteni care au susținut-o.

„Vreau doar să spun că sunt o norocoasă, am printre colegii mei, cei mai minunați medici (nu o să dau nume, ei știu cât de recunoscătoare le sunt). Datorită acestora, la o lună distanță, eu sunt relativ bine. Și o să fiu și mai bine după ce încet, încet o să înlăturăm și consecințele pe care le aduce cu sine această boală! Eu sunt convinsă că o să scap și de acestea! (Chiar dacă-s dure și ele)”, a mai spus jurnalista din Moldova.

Pe de altă parte, a mai scris Dorina Blândescu, boala a ajutat-o să descopere și cine sunt oamenii apropiați. Cei care i-au fost alături în momentele dificile:

„Să știți că COVID-ul are capacitatea de a ne sorta oamenii pe care până la el îl ținem aproape. La mine s-au cam înjumătățit, dar sunt enorm de mândră de cei care au rămas și în tot sensul cuvântului «au bolit» cu mine fiind mai aproape sau mai departe fizic! (…).

Acum despre ea, mama, care știa din propria experiență prin ce trec. Ei i-a fost cel mai greu, știu asta! I-a fost greu că nu putea fi lingă mine, că trec sărbătorile de iarnă fără mine, că pur și simplu nu mă poate nici măcar vedea! Iartă-mă, promit să nu mai bolesc”.

Bucurați-vă de viață!

Într-un final, tânăra jurnalistă concluzionează, după propria experiență cu COVID-19, că viața și relația cu cei dragi este foarte importantă. Ea arată că în cele 15 zile de boală a învățat o lecție foarte bună.

„(…) ce am învățat în urma acestor 15 zile e că viața e atât de frumoasă, nimic nu e mai important decât sănătatea, familia și ce avem în suflet! Încetați să mai fiți pesimiști, fiecare lucru, om sau întâmplate are partea sa bună, absolut fiecare! Făceți-vă ordine în sufletele voastre. Bucurați-vă de fiecare răsărit de soare, de fiecare sunet al mamei și prețuiți lucrurile mărunte. Ele într-adevăr ne aduc fericire”, a încheiat ea.