X

Condamnare de zeci de ani de închisoare în cazul jurnalistei ucise „într-un mod deosebit de crud” pe malul Dunării

Autor: Alex Dumitrescu / Data publicarii: 22-04-2019 21:04

Judecătorii bulgari au decis, luni, ca tânărul de 21 de ani care a omorât-o pe jurnalista Viktoria Marinova anul trecut să fie condamnat la 30 de ani de închisoare.

Tânărul a fost condamnat pentru violul și uciderea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova în octombrie anul trecut.

El a fost arestat în Germania, unde a fugit după comiterea crimei din 6 octombrie 2018. Severin Krasimirov și-a recunoscut faptele, evitând o condamnare pe viață.

De asemenea, el trebuie să plătească o amendă de 450.000 de leva (225.000 de euro) familiei victimei.

Potrivit parchetului bulgar, este vorba „despre o crimă cu motivaţie sexuală fără legătură cu activităţile profesionale ale victimei”. Crima a fost precedată de un „viol brutal”, Severin Krasimirov fiind sub influenţa alcoolului.

În faţa tribunalului, acuzatul a plâns, declarând că regretă mult această „greşeală de tinereţe”, conform Agerpres.

Avocatul condamnatului, Ivan Doniov, a anunţat că va face apel pentru a obţine o reducere la jumătate a pedepsei, evocând „circumstanţe atenuante”, printre care mărturisirile şi regretele exprimate de condamnat.

Viktoria Marinova a fost atacată şi ucisă „într-un mod deosebit de crud”, potrivit tribunalului, în timp ce făcea jogging de-a lungul Dunării.

Uciderea Viktoriei Marinova, de 30 de ani, prezentatoare pe un canal local de televiziune din Ruse, a provocat o vie emoţie la scară internaţională, în condiţiile în care ea tocmai lansase o nouă emisiune, promiţând să dezvăluie cazuri de corupţie grave.

Autorităţile au reproşat media că au difuzat „o ştire falsă” legând uciderea jurnalistei de activităţile sale profesionale.

Ultimul raport al ONG-ului Reporteri fără frontiere evocă totuşi „o voinţă manifestă a autorităţilor de a sufoca acest dosar grăbind ancheta” privind uciderea tinerei jurnaliste.