Elena Udrea a luat o pauză de la campania electorală, fiind ieri prezentă în Centrul Vechi al Bucureştiului, alături de artista Delia, la evenimentul de lansare al noului videoclip al cântăreţei.

Victor Ponta a fost atenţionat de Rusia pentru declaraţiile sale privind unirea cu Republica Moldova. Premierul a lăudat în dimineaţa aceasta rezultatele înregistrate la un an de la decizia reducerii TVA la pâine şi a asumat în faţa românilor că, pornind de la aceste rezultate, Guvernul României are toate premisele pentru a încerca reducerea TVA şi la alte produse alimentare de bază.

Iohannis, cartonaş galben de la CCR – alegerile prezidenţiale se vor desfăşura cum a decis Guvernul! Klaus Iohannis şi ceilalţi lideri ai ACL au primit ieri o veste extrem de proastă de la Curtea Constituţională, judecătorii constituţionali respingând contestaţia PNL privind OUG 45/2014 privind alegerile prezidenţiale. Tot ieri, o altă lovitură primită de Iohannis a venit chiar de la Crin Antonescu, fostul lider liberal subliniind încă o dată că exclude orice implicare în campania prezidenţială a primarului din Sibiu. Antonescu a declarat, sec, că nu îl susţine pe Iohannis, fără a oferi alte detalii prin care să îşi explice decizia.

Capacitatea de lider politic a lui Iohannis este testată în aceste zile, în contextul în care, statistic, majoritatea primarilor care au ales să dezerteze partidul din care fac parte provin din PNL. Iohannis a promis că la nivelul ACL se vor face evidenţe cu toţi primarii care trec în altă tabără. Se pare că promisiunile celor din ACL, în frunte cu Iohannis, conform cărora noul partid va veni într-un timp scurt la guvernare nu sunt crezute de baza PNL. Îngrijorările aleşilor locali PNL sunt dublate de o serie de tensiuni şi semnale primite de Iohannis şi dinspre PDL, reprezentanţii democrat-liberali nefiind total convinşi că Iohannis va merge până la capăt în cursa pentru Cotroceni. Informaţiile conform cărora trecutul lui Iohannis ascunde mai multe secrete, care vor ieşi la iveală în perioada imediat următoare, conduc spre o nemulţumire generală a activului ACL referitoare la şansele reale de câştig ale candidatului susţinut de PNL şi PDL.

Elena Udrea, prezentă în Centrul Vechi la un eveniment artistic. Candidata PMP a renunţat la hainele de candidată la prezidenţiale, fiind prezentă marţi seara în Centrul Vechi al Bucureştiului, acolo unde artista Delia – extrem de populară printre români – şi-a lansat cel mai recent videoclip. Udrea a făcut fotografii cu Delia şi fanii acesteia, promovând noul hit al artistei (n.n. „Pe aripi de vant”) pe contul său de Facebook.

Ponta, după ce a revoltat autorităţile de la Moscova ​ cu mesajul sau despre "Marea Unire", se laudă cu efectele reducerii TVA la pâine. Victor Ponta a stârnit o adevărată furtună în comunicarea oficială a MAE rus, care a condamnat mesajul ​despre nevoia unui presedinte "care uneste" lansat de acesta la Alba Iulia. „Dacă mă critică Rusia, nu e de rău”, a fost reacţia lui Ponta la criticile Moscovei.

Ponta a prezentat, miercuri dimineaţa, evaluarea privind efectele macroeconomice ale reducerii TVA la produsele de panificație de la 24% la 9%. Conform evaluării Guvernului, prin reducerea TVA la pâine s-au realizat economii de aprox. 90 de milioane de euro, măsura având efecte în scăderea prețurilor și diminuarea evaziunii fiscale din domeniu. Ponta a asumat, în acest context, că reușita reducerii TVA la pâine reprezintă un argument care să convingă

Executivul să adopte reduceri similare și la alte produse alimentare de bază.

Tăriceanu, semnal de alarmă către liberali: Iohannis este o mare deziluzie, instrumentul lui Blaga! Călin Popescu-Tăriceanu i-a invitat pe liberalii din PNL să se alăture PLR, dat fiind că actualul preşedinte PNL, Klaus Iohannis, este „o mare deziluzie, un instrument eficient manipulat de Vasile Blaga pentru slăbirea forţei PNL”. Apelul candidatului PLR a fost lansat printr-o scrisoare deschisă adresată tuturor membrilor PNL.