Evenimentul Zilei > Politica > Juratul de la Masterchef, Adi Hădean a făcut DEZVĂLUIRI din CULISELE show-ului de televiziune
Juratul de la Masterchef, Adi Hădean a făcut DEZVĂLUIRI din CULISELE show-ului de televiziune

Juratul de la Masterchef, Adi Hădean a făcut DEZVĂLUIRI din CULISELE show-ului de televiziune

Adi Hădean, unul dintre jurații de la Masterchef, celebrul show de televiziune, ascis pe blogul său amănunte despre emisiunea unde a acceptat să fie jurat, un personaj îndrăgit dar poate la fel de urât de către concurrenți și telespectatori.

Hădean a sărbătorit șapte ani de când scrie la propriul blog, cu o poveste despre Masterchef. Sau mai bine spus despre culisele show-ului de bucătărie care atrage la fiecare ediție milioane de privitori.

Clujeanul a povestit cum a ajuns să facă parte din juriul de la Masterchef. ”Am primit un mesaj în care eram întrebat dacă sunt interesat să particip la un casting pentru poziția de jurat Masterchef. Prima mea întrebare s-a referit la aruncarea farfuriilor după candidați și la limbaj, lucruri care m-au deranjat în sezoanele anterioare. Am fost asigurat că nu va fi cazul. M-am prezentat la casting, care a avut mai multe etape. În cele din urmă a venit telefonul care m-a anunțat că am fost ales și că putem discuta și despre condițiile participării mele la emisiune … Recunosc, mi s-a părut greu de crezut că lucrurile vor sta întocmai, dar am decis să accept acest risc. În fond, casa de producție și televiziunea riscau destul de mult încercând să ducă mai departe un format pe care mulți îl considerau pierdut odată cu plecarea vechiului juriu. S-a dovedit că am făcut bine. A trecut un sezon fără să arunc vreo farfurie, fără să mi se ceară să comit vreun abuz emoțional și implicit verbal asupra cuiva. E posibil ca unii dintre concurenți să simtă altfel, dar asta ține mai degrabă de ei și de felul în care percep presiunea concursului decât de prestația mea”, a scris Adi Hădean.

Despre filmările de la Mastechef

O zi de filmare începe la şapte dimineaţa şi se termină la miezul nopţii, cu rare excepţii, și se desfășoară după tipicul unei zile în bucătărie. ”Trezirea la 7, plecarea spre platou la 8, echiparea (îmbrăcăminte, machiaj, păr) la 9, ședință cu planul zilei la 10, motor și acțiune la 10.30 -11, pauză de masă la 16, încheirea zilei de filmare la 24.00, uneori la 1. Rareori la 22.30-23. Filmările pentru un episod durează aproximativ o zi și jumătate, cu ruperi de ritm obositoare, cu pauze neașteptate, cu mulți oameni care-ți spun multe lucruri, cu multe glume și mici farse care te ajută să te deconectezi, cu emoții care te ajută să te reconectezi”.

Adi Hădean a scris pe blogul său despre toate experiențele pe care le-a trăit ca jurat la Masterchef, despre probele concurenților, despre juriu sau despre eliminările concurenților din concurs. ”Probele sunt un amestec între indicațiile și sugestiile formatului, ideile producătorilor și scenariștilor de la Media Factory și ideile noastre, ale juraților. Am fost consultați mereu și consider că am contribuit serios la realizarea echilibrului din emisiune. Anul acesta au fost de trei ori mai multe probe decât în edițiile trecute, la un număr dublu de episoade”.

Despre eliminările concurenților: ”Să eliminăm oameni din concurs a fost mult mai greu decât să le dăm șorțul care le-a permis accesul. Responsabilitatea a fost de asemenea a noastră în totalitate și am tratat fiecare eliminare cu maximă seriozitate. Am eliminat de fiecare dată concurentul care a gătit mai prost sau a greșit mai mult. Sigur, la televizor poți să vezi o farfurie care arată bine fiind descalificată, în vreme ce una care pare banală trece mai departe. Ce uită telespectatorul e că noi evaluăm mâncarea după mai multe criterii: gust, miros, aspect, grad de dificultate în preparare”.

Mai multe pe adihadean.ro