Judeţe de „Top” în molimă! Cei mai rebeli români. Le spune cineva să stea acasă?

Judeţe de „Top” în molimă! Cei mai rebeli români. Le spune cineva să stea acasă?

Imaginile cu românii care au luat cu asalt zonele verzi în urmă cu două săptămâni, în căutarea celor mai bune spaţii pentru a-şi întinde grătarele sunt încă vii în memoria publicului.

Nu s-au schimbat prea multe de atunci, deşi Covid-19 doboară din ce în ce mai mulţi români. În creştere susţinută sunt şi cazurile de infectare. Chiar şi aşa, există conaţionali care încă ignoră pericolele generate de Coronavirus.

În acest context, Google a lansat un site care oferă date privind distanțarea socială, în funcție de datele de localizare. Un raport pentru a evidenția răspunsurile la recomandările de distanțare socială, pe fondul epidemiei de COVID-19 a fost astfel evidenţiat de Google.

„Precizia locației variază de la o regiune la alta, deci noi nu recomandăm utilizarea acestor date pentru a compara țările sau regiunile cu caracteristici diferite (de exemplu, zonele rurale față de cele urbane)”, au transmis reprezentanţii Google.

„Trendul deplasărilor spre locuri precum restaurante, cafenele, centre comerciale, parcuri de distracții, muzee, biblioteci și cinematografe arată o scădere de 81%, față de mijlocul lui februarie, în România, potrivit raportului Google Mobility changes din 29 martie.

Deplasările la piețe, supermarketuri și farmacii s-au redus cu 53%, în aceeași perioadă, iar cele către parcuri, cu 60%. Deplasările la stațiile de transport în comun – metrou, autobuz, gară – au fost în scădere cu 72%, iar deplasările către locurile de muncă au scăzut cu 39%.

Graficele Google arată că deplasările au început să se reducă odată cu primele măsuri ale autorităților, de prevenire a epidemiei, respectiv suspendarea cursurilor școlare, decizie din data de 9 martie.

În București, scăderile sunt mai mari față de media țării, cu deplasările spre locurile de muncă în scădere cu 45%.

Din datele Google, reiese că distanțarea socială a fost respectată cel mai puțin în județe precum Teleorman, Ialomita, Giurgiu, Călărași, însă în aceste județe Google arată și că nu a avut suficiente date”, se arată pe financialintelligence.ro.

 

Ne puteți urmări și pe Google News