Judecătorul CCR Varga Attila, în stare gravă la Spitalul Universitar din București. Surse

Judecătorul CCR Varga Attila, în stare gravă la Spitalul Universitar din București. Surse Attila Varga. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Surse medicale au raportat că judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituțională a României a fost adus la Spitalul Universitar de Urgență București miercuri, într-o stare gravă.

La propunerea UDMR, Attila Varga a fost desemnat judecător al Curții Constituționale în 2016 de către Camera Deputaților, pentru un mandat de nouă ani, potrivit Agerpres.

Varga Attila, judecător CCR, la spital în stare gravă

Născut la 21 aprilie 1963, în orașul Satu Mare, Varga este absolvent al Facultății de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (1986) și deține titlul de doctor în științe juridice, specializarea Drept constituțional (2006).

În trecut, Attila Varga a servit ca deputat UDMR în mai multe mandate. De asemenea, el a avut următoarele poziții:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Asistent universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Extensia Universitară Satu Mare din cadrul Universității „Babeș-Bolyai"”din Cluj-Napoca (începând din 1998).
  • Profesor asociat la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, Facultatea de Științe și Arte, Departamentul de Științe Juridice (începând din 2011).
CCR

CCR. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Activitatea profesională a judecătorului

De asemenea, între 1986 și 1990, Varga Atilla a activat în calitate de jurisconsult la mai multe unități economice. În legislaturile 1990, 1992, 1996, 2000, 2004 și 2008, a fost ales deputat în circumscripția electorală Satu Mare.

Totodată, în perioada 2001-2003, a îndeplinit funcția de Secretar al Comisiei parlamentare de redactare a proiectului de lege de revizuire a Constituției României.

Spitalul Universitar

Spitalul Universitar. Sursa foto: EVZ

Aceasta este autor a cinci volume (cursuri și monografii) și a peste 50 de lucrări științifice. A fost decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler în 2002, potrivit ccr.ro.

Varga Atilla este unul dintre judecătorii care are pensie mai mare decât salariul.

Acesta beneficiază de un salariu anual de 290.000 de lei și o pensie de 420.000 de lei. În aceleași situații se află alți doi judecători Curții Constituționale a României care au pensii speciale mai mari decât salariul. Este vorba despre președintele CCR, Marian Enache și despre judecătorul Cristian Deliorga.