Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătoarea Adriana Stoicescu: „Justiția moare!Un val de ură se revarsă peste noi toți. Ne vom întoarce la judecata staborului”
Judecătoarea Adriana Stoicescu: „Justiția moare!Un val de ură se revarsă peste noi toți. Ne vom întoarce la judecata staborului”

Judecătoarea Adriana Stoicescu: „Justiția moare!Un val de ură se revarsă peste noi toți. Ne vom întoarce la judecata staborului”

Judecătoarea Adriana Stoicescu a postat un mesaj prin care dorește să tragă un semnal de alarmă asupra crizei de personal din instanțe, dar și a condițiilor în care lucrează magistrații. Ea mai spune că, din păcate, nimănui nu îi pasă de problemele mari din sistem.

Judecătoarea Adriana Stoicescu, cunoscută pentru opiniile ei tranșante, spune că ne vom întoarce la judecata staborului din cauza faptului că sunt tot mai puțini magistrați în sistem.

Prea puțini magistrați

Potivit magistratului, unele instanțe funcționează cu doar jumătate din personal, judecătorii muncesc până la epuizare, dar nimănui nu îi pasă de criza din sistem.

„Instanțele sunt în pragul colapsului. Majoritatea funcționează cu aproape jumătate de personal lipsă. (Desigur, posesorii de salarii nesimțite trebuie să cadă la datorie, să moară, eventual, cu capul pe birou, că oricum suntem toți corupți.)

În fiecare săptămână, oameni în plenitudinea maturității profesionale, aleg să plece cât mai departe de un sistem devenit o caznă pentru cei care, cândva, au crezut în dreptate și și-au iubit profesia. Pe nimeni nu interesează. Vom fi nevoiți să ne întoarcem la judecata staborului“, a scris Adriana Stoicescu pe Facebook.

Justiția moare

Nici absolvenții Facultăților de Drept nu se mai înghesuie a Institutul Național de Magitratură. Adriana Stoicescu spune că, deși sistemul este aproape de colaps, cei care ar trebui să îl susțină nu fac altceva decât să limiteze indepedența magistraților.

„Nici la INM nu se mai înghesuie absolvenții. De ce ar veni? Pentru a fi înjurați non stop? Blestemați? Un val de ură se revarsă peste noi toți, fără ca aceia care ne doresc moartea să se întrebe cine suntem cu adevărat. Dar! Să vii tu, mare comisie a păcii și să deplângi numărul insuficient de luptători ”anti”, pentru că numai la asta se reduce justiția în România, este de un cinism fără limite.

Justiția moare, sub ochii nepăsători ai celor chemați să o apere. Și asta nu din cauza noastră, a judecătorilor. Vom deveni anexe ale unor alte mecanisme și personaje, care așteaptă, pitite, după colț, să mai modifice pe șest o lege, să mai căsăpească niște coduri sau să ne mai pună un căpăstru ceva mai strâns.

Dar voi, cei care ne judecați, știți mai bine ce trebuie făcut, nu-i așa? Aștept cu interes înjurăturile, epitetele și blestemele, dar sper să veniți cu ceva nou. ”Proastă cu ifose” e perimat deja“, a mai scris Adriana Stoicescu.