Fiul lui Joe Biden și partenerii săi au primit 16,5 milioane de dolari de la compania Burisma, potrivit unui parlamentar ucrainean.
Politicianul afirmă că Hunter Biden a fost plătit cu „bani spălați” pentru serviciile sale de la compania energetică Burisma Holdings din Ucraina
Biroul ucrainean al procurorului general a întocmit un act de acuzare împotriva proprietarului companiei de energie Burisma Holdings, fostul ministru al Ecologie, Nikolai Zlochevsky, care are informații despre fiul fostului vicepreședinte american, Joe Biden, Hunter. Împreună cu partenerii săi au primit 16,5 milioane de dolari pentru serviciile oferite, a declarat parlamentarul Alexander Dubinsky în acestă seară la o conferință de presă, citând din materialele anchetei. Potrivit acestuia, banii proveneau din activitate infracțională duplicitară.
Banii proveneau din „activitate infracțională”.
„Lui Zlocevski i s-a adăugat acest nou cap de acuzare la 14 noiembrie, de către Parchetului General, dar presa a ignorat”, a spus parlamentarul. Potrivit politicianului, „fiul vicepreședintelui Joe Biden primea plata serviciilor sale cu bani strânși prin mijloace criminale și spălare de bani". De asemenea, el a lămurit că „Biden a primit bani care nu proveneau din operațiunea de succes a companiei, ci mai degrabă din banii furați de la cetățeni”.
Alexander Dubinski a subliniat că informațiile despre veniturile lui Hunter Biden în cadrul contractului său cu Burisma arată o „legătură care dezvăluie modul în care banii sunt sifonați din Ucraina”. Deputatul a explicat că totul făcea parte dintr-o schemă la scară largă a spălării banilor practicată de Zlocevski, care a implicat politicieni din vremea fostului președinte și care au continuat această schemă sub un alt președinte, Piotr Poroșenko, cu sprijinului fostului guvernator al Băncii Naționale a Ucrainei, Valeria Gontareva.
Banca Naţională implicată până-n gât
"Vom dezvălui informațiile despre schema piramidelor financiare care a fost creată în Ucraina și dezvoltată de toată lumea începând cu Ianukovici și ulterior de Poroșenko. Acest sistem funcționează în continuare sub îndrumarea actualului consiliu de administrație al Băncii Naționale, asigurând că fluxurile de bani în interesul oamenilor care au furat milioane de dolari, și au cumpărat obligațiuni publice ucrainene transformându-le în datoria suverană ucraineană ", a susținut Dubinksy.
El a adăugat apoi că „în ambele cazuri ale lui Ianukovici și Poroșenko, Gontareva și companiile pe care le controlează investeau fondurile furate”. Un alt parlamentar a susținut că: compania americană de gestionare a investițiilor din Franklin Templeton a fost, de asemenea, implicată în schemă. "Ancheta sugerează că Ianukovici a obținut ilegal 7,4 miliarde de dolari și a spălat banii printr-un fond de investiții apropiat Partidului Democrat american ca obligațiuni de împrumut intern ale guvernului", a subliniat el.
Joe Biden se clatină
Potrivit presei din SUA, membrii actualei administrații Trump au încercat să dezvăluie murdăria lui Biden în Ucraina și, prin urmare, ar putea diminua şansele lui Joe Biden de a fi desemnat drept potențial concurent democrat pentru campania prezidențială 2020.
Imediat democrații americani l-au acuzat pe Trump că a solicitat asistenţă președintelui ucrainean, Vladimir Zelensky, cerându-l să redeschidă investigațiile asupra companiei Burisma și a lansat o anchetă împotriva ocupantului Casei Albe. Aceste evoluții au determinat Casa Albă să publice conținutul discuțiilor lui Trump cu Zelensky unde s-a dovedit că liderul american nu a prezentat cereri directe, cu toate acestea, problema în sine a fost menționată și discutată. Anterior, fostul procuror general ucrainean, Yuri Luțenko, a anunțat că Hunter Biden a primit aproximativ 1 milion de dolari de la Burisma, relatează agenţia de presă Tass.