Evenimentul Zilei > International > Joe Biden i-a declarat război lui Putin: „Va plăti prețul!”
Joe Biden i-a declarat război lui Putin: „Va plăti prețul!”

Joe Biden i-a declarat război lui Putin: „Va plăti prețul!”

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a făcut recent declarații privind implicarea guvernului rus în procesul electoral de anul trecut. Joe biden a spus că Vladimir Putin ”va plăti prețul” pentru tentativa de a submina alegerile din SUA.

Preşedintele american Joe Biden a spus că Vladimr Putin „va plăti preţul” pentru tentativa de a submina alegerile din SUA, de anul trecut, relatează Antena 3.

Concluziile serviciilor de informații americane l-au obligat pe Joe Biden la declarații

Declaraţia lui președintelui american Joe Biden vine în urma concluziilor serviciilor de informaţii americane. Acestea au descoperit că guvernul rus s-a implicat în procesul electoral ce a culminat cu alegerile din 3 noiembrie 2020, cu scopul de a denigra candidatura challengerului democrat.

„Va plăti un preţ. Am avut o discuţie lungă şi a decurs relativ bine. Iar discuţia a început astfel: ‘Mă cunoşti şi te cunosc. Dacă aflu că s-a întâmplat asta, să fii pregătit”, a spus Joe Biden, potrivit CNN.

Joe Biden şi liderul de la Kremlin au avut prima convorbire telefonică în ianuarie anul curent. La momentul respectiv, Casa Albă a precizat că preşedintele american i-a pus omologului său rus în vedere un număr de probleme, inclusiv interferenţa Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA.

Relațiile ruso-americane riscă să se inflameze

Relațiile ruso-americane riscă astfel să se inflameze în perioada următoare. Autoritățile SUA și presa americană au reacționat de mai multe ori pe durata mandatului lui Donald Trump, făcând acuzații privind implicarea fără precedent a Rusiei în problemele interne și electorale ale SUA. Criza rețelelor sociale este deosebit de celebră și bănuită că ar fi fost la baza influențării electoratului și a opiniei publice americane.

Recent însă, autoritățile SUA cred că implicarea Rusiei a avut loc și în ceea ce privesc acțiunile regretabile de la asalturile de la Capitoliu. Rusia ar fi sprijinit din umbră instabilitatea acelor zile. Evenimentele de la Capitoliu au riscat să arunce SUA în războiul civil, fapt care a mai avut precedent doar în perioada 1861-1865 în istoria SUA. Societatea americană a fost deosebit de bulversată în această perioadă.