Evenimentul Zilei > International > Continuă războiul declarațiilor pe axa Washington – Kremlin. Mesajul venit de la Casa Albă
Continuă războiul declarațiilor pe axa Washington – Kremlin. Mesajul venit de la Casa Albă

Continuă războiul declarațiilor pe axa Washington – Kremlin. Mesajul venit de la Casa Albă

Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a făcut „criminal” pe liderul Rusiei, Vladimir Putin, ai cărui reprezentanţi au fost contraţi de Casa Albă când au transmis că aşteaptă scuzele de rigoare.

Joe Biden are un nou mesaj pentru Vladimir Putin. Ultima oară l-a făcut criminal.  Astfel, responsabilii cu partea de comunicare la Casa Albă au transmis că Joe Biden nu regretă că l-a numit pe Vladimir Putincriminal”. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a fost cea care a lansat anunţul.

Ea a fost întrebată joi despre remarca istorică a lui Joe Biden, în urma căreia Moscova a anunţat că își retrage ambasadorul de la Washington „pentru consultări”.

Totuşi, de la Casa Albă a venit o replică total neaşteptată pentru diplomaţia rusă. Când a fost întrebată dacă președintele SUA regretă apelativul folosit pentru Vladimir Putin, Jen Psaki a declarat sec: „Nu, președintele a dat un răspuns direct la o întrebare directă.”

Joe Biden lansat afirmația în timpul unui interviu acordat jurnalistului ABC, George Stephanopoulos. Liderul de la Washington a fost întrebat pe președinte dacă este de părere că Vladimir Putin „este un criminal”. Biden nu a ezitat: „Da, cred acest lucru.”

În plus, preşedintele SUA a spus că Putin „va plăti un preț” pentru încercarea de a influența alegerile prezidențiale americane din 2020. La rândul său, Vladimir Putin i-a replicat lui Biden urându-i sănătate. Liderul de la Kremlin a completat că că o spune „fără niciun fel de ironie, fără glumă”.

Joe Biden are un nou mesaj pentru Vladimir Putin

Vladimir Putin

„Referitor la declaraţia colegului meu american. Ce i-aş răspunde? I-aş spune: «Să fii sănătos!» Îi doresc multă sănătate. Fără nici un fel de ironie, fără glumă.

Cine zice, ăla e! Nu este doar expresie infantilă, o glumă. Sensul este profund şi psihologic. Vedem întotdeauna propriile noastre caracteristici în celălalt. „Ne vom apăra propriile interese şi vom lucra (n.r. – cu americanii) în condiţii care să fie în avantajul nostru”, a declarat Vladimir Putin despre atacul lui Biden.

Mai departe, declarația lui Vladimir Putin a fost transmisă la televiziunea națională din Rusia. „Această afirmație desparte apele. Orice așteptări cu privire la noua politică americană față de Rusia au fost anulate de această declarație tâmpită”, notase anterior pe Facebook Konstantin Kosachyov, vicepreședinte al Camerei superioare a Parlamentului.

Totodată, ministrul rus de Externe a transmis că ambasadorul Anatoly Antonov a fost chemat la Moscova „pentru consultări pentru a analiza ce trebuie făcut și încotro ne îndreptăm în ceea ce privește relațiile cu Statele Unite”.