Iubitorii jocurilor video primesc o veste bună de la Microsoft. Gigantul Software a încheiat un acord de licențiere cu furnizorul de gaming în cloud, Boosteroid pentru jocurile Activision Blizzard. În baza aceste înțelegeri abonații platformei vor putea accesa populara franciză Call of Duty. Compania Activision, care a dezvoltat jocul a fost achiziționată în anul 2022 de Microsoft.
Jocul video Call of Duty va fi accesibil pe platforma Boosteroid, cu sediul în Ucraina, în condițiile în care tranzacția dintre Microsoft și producătorul Activision Blizzard va primi aprobarea autorităților de reglementare. În urma acordului cu Boosteroid, jocurile Xbox PC dezvoltate de Microsoft vor fi disponibile pe platforma de jocuri în cloud.
Producătorul de jocuri Activision Blizzard a fost achiziționat de Microsoft în luna ianuarie a anului 2022, aceasta fiind cea mai mare achiziție realizată vreodată de Microsoft. Valoarea tranzacției a fost de 68,7 miliarde de dolari în numerar. Preluarea este încă investigată de autoritățile de concurență din mai multe țări.
Obiectivul urmărit de gigantul software a fost de a-și spori puterea pe piața jocurilor video care este dominate de Tencent și Sony, scrie Reuters. După preluarea Activision Blizzard, Microsoft, producătorul consolelor de jocuri video Xbox, devine a treia mare companie de gaming din lume, după venituri.
„Credem în puterea jocurilor de a aduce oamenii împreună. De aceea, Xbox se angajează să ofere tuturor mai multe modalități de a juca jocurile preferate, pe toate dispozitivele. Aducerea jocurilor Xbox PC pentru membrii Boosteroid, inclusiv a titlurilor Activision Blizzard, cum ar fi „Call of Duty”, odată ce afacerea va fi încheiată, este încă un pas în realizarea acestei viziuni”, a declarat Phil Spencer, directorul executiv al diviziei de jocuri de la Microsoft.
Microsoft se așteaptă ca tranzacția să fie aprobată
Microsoft a încheiat acorduri de licențiere similare cu Nvidia, Nintendo și distribuitorul american Valve Corp, proprietarul celei mai mari platforme de distribuție de jocuri video din lume, Steam.
În acest context, analiștii cred că autoritățile de reglementare antitrust din UE vor aproba preluarea Activision de către gigantul software, condiționată de astfel de acorduri de licențiere. Informația a fost prezentată de mai multe persoane familiare cu acest subiect.
Mai greu de convins va fi autoritatea de supraveghere din Marea Britanie.
De menționat că Boosteroid are jucători în mai multe state ale lumii, între care Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie, dar și țările Uniunii Europene, între care și România, conform Reuters.