Evenimentul Zilei > Economie > JOBURI ÎN Germania plătite cu minimum 1.500 de euro
JOBURI ÎN Germania plătite cu minimum 1.500 de euro

JOBURI ÎN Germania plătite cu minimum 1.500 de euro

Doi agenți economici din Germania oferă 34 de posturi în domeniul hotelier-gastronomic, prin intermediul reţelei EURES, salariul oferit fiind de minimum 1.500 de euro brut/lună, potrivit datelor Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM).

Angajatorii sunt Hotel Marriott Frankfurt şi Block House, iar dintre cele 34 de posturi oferite 22 sunt pentru ospătar, 8 pentru bucătar/commis de cuisine/bucătar grill şi câte două pentru barman şi recepţioner, scrie Agerpres.

În vederea ocupării locurilor de muncă disponibile pentru ospătar, barman şi bucătar/commis de cuisine/ bucătar grill sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată şi/sau experienţă în domeniu, precum şi cunoştinţe bune de limba germană şi engleză (nivel A2 – B1).

Totodată, pentru posturile de recepţioner, candidaţii trebuie să aibă calificare profesională încheiată şi/sau experienţă în domeniu, să cunoască sistemul de rezervare Opera şi să aibă cunoştinţe de limba germană şi engleză, nivel C1- C2.

Conform AMOFM, angajarea se face pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe perioadă nedeterminată, iar salariul oferit este cuprins între 1.500 şi 2.206 euro brut/lună, în funcţie de calificare şi experienţa profesională, în cazul posturilor de ospătar şi barman, respectiv între 1.500 şi 2.054 euro brut/lună, în funcţie de calificare şi experienţa profesională, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine/bucătar grill şi recepţioner.

Hotel Marriott Frankfurt asigură cazare şi masă doar în timpul programului de lucru, contra cost, în timp ce Block House asigură cazare în primele 6 luni şi masă pe toată perioada contractului de muncă, doar în timpul programului de lucru.

Persoanele cu domiciliul în Bucureşti, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AMOFM, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie.

Selecţia finală pentru ocuparea locurilor de muncă va avea la Braşov, în prima parte a lunii septembrie 2016.