Evenimentul Zilei > International > JIHADISTUL împuşcat de FBI în Boston îşi planificase să DECAPITEZE poliţiştii în numele islamului
JIHADISTUL împuşcat de FBI în Boston îşi planificase să DECAPITEZE poliţiştii în numele islamului

JIHADISTUL împuşcat de FBI în Boston îşi planificase să DECAPITEZE poliţiştii în numele islamului

Usaama Rahim, jihadistul împușcat de FBI, în Boston, avea în plan decapitarea poliţistului în numele islamului, informează presa americană, citând unor documente judiciare.

Usaama Rahim, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis în faţa unei farmacii din Boston după ce a refuzat să se supună ordinului de a arunca cuţitul de tip pumnal militar cu care ameninţa, a informat comisarul poliţiei oraşului, William Evans

Un presupus complice al lui Usaama Rahim, David Wright,  a fost arestat miercuri la Boston. El a fost inculpat pentru complot în vederea obstrucționării unei anchete federale. El i-ar fi sugerat lui Usaama Rahim să-și șteargă datele din telefonul său mobil și din calculator.

Potrivit documentelor judiciare citate, Usaama Rahim lucra ca agent de pază la o societate de securitate privată și ''planificase să lanseze un atac violent în SUA'' , după data de 26 mai. După ce a primit prin poștă trei cuțite, Rahim și-a pus la punct planul împreună cu Wright și cu o a treia persoană pe o plajă din Rhode Island duminica trecută.

David Wrigh a mărturisit că, împreună aveau intenţia să decapiteze un necunoscut într-un alt stat din SUA decât Massachusetts, dar Usaama Rahim i-a telefona pentru a-i transmite că planul s-a modificat și că mai degrabă ar ucide ''oameni în albastru'', urmând ca marți sau miercuri să omoare la întâmplare polițiști din statul Massachusetts.

Usaama Rahim era căutat de autorităţile federale pentru "informaţii legate de terorism", a spus comisarul William Evans, refuzând însă să confirme informaţiile potrivit cărora tânărul s-a radicalizat în Siria.

Usaama Rahim a fost împuşcat de două gloanţe, unul în piept, altul în abdomen, a precizat William Evans. "Considerăm că reprezenta o ameninţare", a mai spus Evans, care adăugat că suspectul "era supravegheat de multă vreme". Citeşte mai multe aici