Sorin Gabriel Cozma a declarat că DAESH (acronim al autoproclamatului Stat Islamic) „este cel mai puternic brand creat de terorism”, iar toate „indiciile arată că DAESH pregătește un atac de proporții, inedit”, potrivit hotnews.

"Noi nu vorbim de ISIS sau ISIL, noi vorbim de DAESH. Nu putem permite să se numeasca stat. DAESH e o mutație genetică a Al-Qaeda. Al-Qaeda se baza pe Al-Jazeera. DAESH aparține erei Facebook si Twitter… Al-Qaeda își conduce francizele de la distanță, practică un management pasiv. DAESH se implică în viața de zi cu zi, face transfer de know-how și resursa umană către franciză, practic management activ. Al-Qaeda încearcă, în ultima vreme, să evite atentatele ce pot conduce la victime musulmane sau civile. DAESH acționează cu o violență nejustificată, nediscriminând între cei vizați de atentate. DAESH e cel mai puternic brand creat de terorism" spune Sorin Gabriel Cozma.

Acesta a mai pus accentul și pe faptul că „se trece, treptat, de la Radicalizare Islamică la Islamizarea Radicalizării. Un posibil subiect de studiu pentru sociologi. Indiciile arată cu DAESH pregătește un atac de mari proporții, inedit."