Evenimentul Zilei > Actualitate > Jay Z obține discul de platină, dar ratează topul Billboard cu noul său album
Jay Z obține discul de platină, dar ratează topul Billboard cu noul său  album

Jay Z obține discul de platină, dar ratează topul Billboard cu noul său album

”4:44”, cel mai recent album al cântărețului American Jay Z a obținut discul de platina dar nu a fost inclus în ediția de luni a topului Billboard 200 din cauza companiei sale Tidal.

Neincluderea albumului lui Jay Z în topul Billboard 200 a survenit ca urmare a platformei de streaming muzical Tidal a artistului care nu a raportat cifrele de audiență ale noului material discografic către compania Nielsen Music. Albumul, în care cântărețul Jay Z vorbește despre faptul că a înșelat-o pe soția lui, Beyonce, și despre nașterea gemenilor cuplului, a fost lansat pe 30 iunie, în exclusivitate pentru abonații platformei Tidal, și cei ai furnizorului de internet Sprint Corp  informează Unimedia.md.

Pe de altă parte, topul albumelor Billboard 200 se realizează  pe raportările către Nielsen Soundscan furnizate de magazinele de muzică și de platformele de streaming referitoare la vânzările de discuri, respectiv la numărul de difuzări online ale unor materiale discografice.

”Tidal nu a raportat către grupul Nielsen cifrele aferente difuzărilor în streaming ale albumului „4:44” în prima săptămână după lansare”, a declarat David Bakula, unul dintre directorii de la Nielsen Music.

La rândul său,  Jay Z nu a luat nicio poziție oficială în legătură cu excluderea albumului său în ediția de luni a Topului Billboard.

Albumul „4:44” al  a devenit disponibil pentru achiziționare și difuzare în streaming pe mai multe platforme începând din 7 iulie a.c.