X

Prima universitate din lume care nu ma angajează profesori fumători. Ce acte trebuie să semnezi la angajare

Autor: LucianIonescu / Data publicarii: 23-04-2019 23:04

Tot mai multe instituţii din Japonia își intensifică eforturile de a limita accesul fumătorilor la joburile scoase la concurs. De exemplu, prima instituţie de învăţământ public care interzice fumatul este Universitatea din Nagasaki care nu mai angajează fumători. Cei care vor să de angajeze la această universitate şi sunt fumători trebuie să semneze un angajament că renunță la țigări.

Un purtător de cuvânt al Universității Nagasaki a declarat că „fumatul nu corespunde cu munca în educație”. El a precizat că astfel de restricții nu încalcă libertățile individuale garantate de lege, potrivit agerpres.ro

De asemenea, în multe restaurante şi localuri au interzis fumatul în incintă. Restaurantele cu o suprafață mai mică de 100 de metri pătrați vor fi exceptate.

În schimb, pe stradă sunt impuse restricții, în funcție de oraș. Sute de primării au interzis fumatul în locurile publice.

De asemenea, la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, administraţia locală a aprobat un proiect care interzice țigările în restaurante

În schimb, e permisă amenajarea de spații speciale pentru fumători. Însă, în aceste zone speciale nu se pot servi băuturi sau produse alimentare.

O lege care ar trebui să interzică fumatul în zonele publice, inclusiv în restaurante, va intra în vigoare de anul viitor.