Evenimentul Zilei > Social > Jandarmii din CLUJ vor să bage la ÎNCHISOARE o persoană cu RETARD MINTAL care VINDEA CD-URI în PIAȚĂ
Jandarmii din CLUJ vor să bage la ÎNCHISOARE o persoană cu RETARD MINTAL care VINDEA CD-URI în PIAȚĂ

Jandarmii din CLUJ vor să bage la ÎNCHISOARE o persoană cu RETARD MINTAL care VINDEA CD-URI în PIAȚĂ

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din Cluj a fost prins de aurotități în timp ce încerca să vândă CD-uri fără hologramă. Jandarmii au întocmit o sesizare, iar poliţiştii Secţiei 7 i-au deschis un dosar penal.

„Peter, bolnav psihic, având şi acte care-i certifică boala din naştere – ca să nu mai pomenim de fizionomia sa, „corespunzătoare” – a fost reţinut, în iunie 2017, de către jandarmi, în renumita piaţă de vechituri a Clujului. Totul, pentru că omul vindea, fără autorizaţie, câteva CD-uri găsite într-un tomberon. Când a fost legitimat de forţele de ordine, omul avea asupra sa „fabuloasa” sumă de doi lei şi cele câteva CD-uri puse la vânzare, fapt care însă nu i-a împiedecat pe jandarmi să-şi continue treaba şi să înainteze nota de constatare la secţia aferentă de poliţie”, scrie Gazetadecluj.

„A găsit câteva CD-uri pe stradă, într-un coş de gunoi şi s-a gândit să le vândă. Au venit jandarmii şi i-au făcut dosar penal pentru că nu are autorizaţie de vânzare, iar acum suntem aduşi la expertiză psihiatrică. E bolnav din naştere, săracul şi nu ştie ce face”, a spus mătușa bărbatului.

„Acest bărbat a fost depistat de către jandarmi, în luna iunie, a anului 2017, în piaţa de vechituri a Clujului, în timp ce oferea spre vânzare CD-uri fără hologramă. Constatarea făcută de către jandarmi a fost înaintată structurii de poliţie, în acest caz fiind înregistrat un dosar penal, deoarece au fost încălcate prevederile Legii 8 din 1996.  În prezent dosarul este instrumentat de către poliţiştii din cadrul Secţiei 7 şi recent bărbatul a fost expertizat din punct de vedere psihiatric. După venirea rezultatelor expertizei, dacă acestea vor arăta că omul nu are discernământ, e limpede că respectivul nu va putea fi tras la răspundere penală”, a declarat, referitor la acest caz, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.