Conform flux24.ro, Gabriel Vlase este favorit pentru a ocupa funcţia de ministru de Interne în viitorul guvern PSD. Originar din Bacău, Vlase este unul dintre apropiaţii lui Viorel Hrebenciuc, iar numele lui a apărut în Dosarul Retrocedărilor, în care Hrebenciuc este trimis în judecată.

De altfel, Vlase este şi finul controversatului Corneliu Iacobov – condamnat în dosarul RAFO şi eliberat recent – şi s-a remarcat şi prin pasiunea pentru serviciile secrete. Vlase a fost preşedintele Comisiei de Control SIE şi a urmat cursuri la Agenţia Naţională de Informaţii a SRI şi l-a asigurat pe Gheorghe Paltin Sturdza în Dosarul Pădurilor că va interveni pe lângă factori de decizie din judeţul Bacău pentru a-i facilita punerea în posesie asupra suprafeţelor de pădure retrocedate ilegal, informaţie care apare în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, citat de Agerpres.

Vlase şi-a făcut studiile la Academia Naţională de informaţii a SRI, iar între 2004 şi 2008 a fost vicepreşedinte al Comisiei de control SIE. Între 2008 şi 2012 a fost preşedintele acestei comisii, potrivit unui cv postat pe site-ul Camerei Deputaţilor,

 

 

Te-ar putea interesa și: