Jackie și Onassis: Cum a reușit magnatul grec să o „adjudece” pe „văduva secolului XX”

Jackie și Onassis: Cum a reușit magnatul grec să o „adjudece” pe „văduva secolului XX” sursa: arhivă EVZ

Jackie și Onassis: Cum a reușit magnatul grec să o „adjudece” pe „văduva secolului XX”. Mariajul nefericit și dramele din viața magnatului

Jackie și Onassis: Cum a reușit magnatul grec să o „adjudece” pe „văduva secolului XX”. Mariajul nefericit și dramele din viața magnatului

Anul 1968 avea să fie unul important pentru Aristotel Onassis dar și pentru Jacqueline Bouvier Kenendy. La 6 iunie 1968, cumnatul ei Robert F Kennedy avea să fie asasinat în timpul campaniei electorale pentru alegerile din anul 1968.

Jackie - Văduva secolului XX, trofeu în salonul lui Aristotel Onassis

Gurile rele spun că faimoasa căsătorie încheiată la 20 octombrie 1968, între magnatul grec din Smyrna (Izmir) Aristotel Onassis și Jacqueline Bouvier Kennedy nu a fost decât un pariu câștigat. Aristotel Onassis, născut la 20 ianuarie 1906, la Smyrna, mai fusese căsătorit o dată, din 1946, cu Athina Livanos, fiica unui armator. Avea cu el un fiu Alexander (1948-1973) și o fată, Christina (1950-1988). Onassis ajunsese în Argentina în 1923, având miminul necesar în bagaje. Sprijinit de diplomații greci de la Buenos Aires începe să lucreze în slujbe mărunte. Ca telefonist, află anumite informații și începe să se implice în afaceri cu tutun ca și tatăl său. Ajunge să o cucerească și pe viitoarea Evita Peron, pe atunci o artistă în vogă.

Ne puteți urmări și pe Google News

La apogeul carierei, Greta Garbo, Marylin  Monroe, Maria Callas vor fi trecut prin patul lui. Pariul că Jacqueline Bouvier Kennedy va ajunge în patul lui Onassis fusese pus cu rivalul său în afaceri atenianul Stavros Niarchos (1909-1996). Aristotel Onassis o abandonase inexplicabil pe Maria Callas, pe care a iubit-o cu adevărat. Onassis o urmărise mereu pe Jacqueline, avea un birou întreg plin cu informații și portrete ale ei, cu relatări din ziarele și revistele de top.

În perioada de glorie, Onassis ce nu putea cumpăra efectiv, obținea prin mită, Mulți politicieni de top erau pe statul lui de plată, inclusiv fostul premier britanic Winston Churchill, care se relaxa anual pe yachtul Christina, ancorat în largul Insulei Skorpios, insula privată a magnatului. Onassis nu se dăduse înapoi de la nimic.

Se spune că în perioada de până în 1941, navele sale (ajunsese un mic armator și urmărea să contracteze o căsătorie cu fiica vreunui armator, cum se va și întâmpla) transportaseră arme pentru Germania nazistă din porturile americane. Dar, cum banii fac uitate pasiunile, Onassis scăpase ușor de acuzațiile aduse de unii și de alții. Mai ales după ce a revitalizat transporturile aeriene grecești prin Compania Olympic Airlines.

Jackie și Aristo - mariaj nefericit, dar cu o moștenire de 26 milioane dolari

Jackie a fost doamna Onassis până la moartea magnatului, la 15 martie 1975, la Paris. Aristotel Onassis a început să aibă unele probleme de sănătate la începutul anilor 70. În 1973, fiul său a murit într-un accident de avion, în timp ce acesta era la manșa aparatului de zbor. Certurile dintre ei erau frecvente. Christina, sora lui Alexander a acuzat-o pe Jackie de oportunism, iar magnatul i-a reproșat că a profitat mediatic de statutul de „văduvă de stat”. Cu siguranță mariajul lor ar fi ajuns la un divorț. Christina va muri în 1988 iar nepoata ei Athina Russell va deveni moștenitoarea imperiului Onassis.  Jacqueline Kennedy a trecut în neființă la 19 mai 1994. La moartea magnatului grec, în conturile sale a ajuns o sumă între 20 și 26 milioane dolari.