Leancă a dorit să îi ureze "La mulţi ani!" lui Ponta, precizând că cel mai frumos cadou pe care îl poate oferi el şi cetăţenii Republicii Moldova este "recunoştiinţa" pentru ceea ce a făcut pentru ei, relatează Mediafax.

El a spus că a dorit să fie aproape de Victor Ponta în cadrul acestui eveniment important al lansării candidaturii şi a adăugat că îl leagă o prietenie frumoasă de acesta, dar şi "viziuni comune, de a face lucruri bune".

"Este un partener politic de încredere, şi-a respectat toate angajamentele, a demonstrat că poţi face lucruri mari, în timp scurt", a afirmat Iurie Leancă, dând exemplul gazoductului de la Ungheni.

"Noi ne legăm speranţele de viitorul preşedinte al Româine, Victor Ponta", a mai declarat premierul Republicii Moldova, adăugând că acesta este "un om care se lansează în proiecte când ştie că le poate duce la îndeplinire".

"Este o vorbă veche: Prietenul la nevoie se cunoaşte. Republica Moldova are nevoie acum, mai mult decât oricând, de sprijinul României. Sunt prezent aici pentru a susţine un prieten al Republicii Moldova, aduc un mesaj de sprijin pentru viiorul preşedinte al României. Sunt convins că va continua să ne sprijine în parcursul european", a mai declarat Iurie Leancă.

Iurie Leancă că "trăim vremuri istorice, dificile, cu ameninţări şi riscuri fără precedent" şi trebuie să învăţăm din istoria comună, să conştientizăm că împreună suntem prieteni.

"Personal ,consider să soarta noastră e strâns legată de proiectul european, iar aceşti paşi vor depinde în manieră substanţială de ajutorul României. De aceea nu îmi este indiferent cine va conduce România în perioada următoare. Noi ne legăm speranţele de viitorul preşedinte al României, Victor Ponta. Împreună vom ajunge la destinaţie, vom reuşi să scriem istoria", a spus premierul moldovean.

El a spus în final: "Salut şi susţin candidatural lui Victor Ponta" şi şi-a exprimat convingerea că acesta va face prima vizită, după câştigarea alegerilor, la Chişinău.