Evenimentul Zilei > Justitie > Dezvăluiri incredibile! Iulius Filip a fost turnat de „securistul acoperit Miron”. Astăzi, avocatul lui Iohannis în dosarul caselor
Dezvăluiri incredibile! Iulius Filip a fost turnat de „securistul acoperit Miron”. Astăzi, avocatul lui Iohannis în dosarul caselor

Dezvăluiri incredibile! Iulius Filip a fost turnat de „securistul acoperit Miron”. Astăzi, avocatul lui Iohannis în dosarul caselor

Ingrid Mocanu reacţionează după dezvălurile din acestă seară de la B1TV despre turnătorul lui Iulius Filip şi spune că securistul cu nume de cod „Miron” este Gheorghe Muşat, avocatul lui Iohannis în dosarele caselor.

"Acest Miron este Gheorghe Mușat, avocatul lui Iohannis în dosarul caselor sale. 
Mușat ”a fost timp de 13 ani ofiter de Securitate (1970-1983), după care este trecut în rezervă și devine avocat. În 1984, este arestat pentru că a dezvăluit unor cunoștințe că fusese securist și este condamnat la închisoare.
 Face 4 ani de detenție la Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, având numele conspirativ MIRON. 
Își îndeplinește conștiincios datoria și întocmește peste 100 de note informative despre colegii săi de celulă, majoritatea condamnați politic”. Printre ei și Iulius Filip. Mușat este liberat condiționat".

Ingrid Mocanu: "Acum înțelegeți legăturile lui Iohannis cu fosta Securitate? Un Securist turnător, inclusiv al lui Filip (așa cum spuneau ei, trebuia să devii informator ca să ieși liberat condiționat) îi este avocat și pe procurorul torționar îl pune procuror general. 
Cum să îl demită pe torționarul lui Filip dacă pe turnătorul lui Filip și l-a luat avocat?"
, este opinia fostei şefe a Direcţiei de avizare din Ministerul Justiţiei.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.