Editura Evenimentul si Capital

Iulian Vlad, fostul șef al Securității, însemnări din închisoare (ianuarie-august 1990), un document tulburător

19-03/evistoric14-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 8206 Vizualizari

Iulian Vlad, fostul șef al Securității, a lăsat un jurnal format din însemnări zilnice, care a devenit proeictul editorial al revistei Evenimentul Istoric. În numărul care se găsește de astăzi, 22 martie a.c., la chioșcurile de ziare găsiți primele însemnări din 1990. Alături de multe alte articole incitante. În 124 de pagini dedicate istoriei.

Perioada 1990 este cea în care generalul Iulian Vlad a fost încarcerat într-o unitate militară, apoi la Jilava. Alături de ceilalți membri ai Comitetului Politic Executiv. Video aici: https://youtu.be/IMcOVkIqgYA Iată un foarte mic fragment cuprins în cele 20 de pagini din revista Evenimentul Istoric nr 14.

Duminică, 31 decembrie 1989 – Orele 14.00

(n.n.) Deplasarea la Ministerul Apărării Naționale pentru a-i prezenta ministrului, generalul Nicolae Militaru, propunerile de reorganizare a Departamentului Securității Statului ca Servicul de Informații al M.Ap.N. și planul de investigare și elucidare a diversiunii teroriste din zilele de 22-25 decembrie 1989. În acel moment, generalul Iulian N. Vlad era secretar de stat la M.Ap.N., calitate în care în zilele anterioare a emis unele documente. Între orele14,30- 15,00 a avut loc arestarea sa în cabinetuk de lucru al generalului Nicolae Militaru, de către prim viceprim minstrul guvernului provizoriu, însărcinat cu probleme speciale, Gelu Voican-Voiculescu , generalul-colonel Vasile Ionel, șeful Marelui Stat Major și generalul-colonel Ion Hortopan, comandantul Comandamentului Infanteriei și Tancurilor, conducătorul reprimării armate a manifestanților din București în 21/22 decembrie 1989 .

– Orele 16.30

(n.n.) Îmbarcarea generalului Vlad, sub escortă, în transportorul ce avea să-l ducă într-o cazarmă dezafectată, unde a fost depus într-un arest improvizat. Momentul a fost trecut în revistă de generalul Nicolae Militaru și ambasadorul U.R.S.S. la București, Evgheni Tiajelnikov.

– Noaptea de Anul Nou…plîns, întuneric și frig

Luni, 01 ianuarie 1990 Foarte mare mizerie. Murdărie. Făcut curat.

(...)

Restul puteți citi în Evenimentul Istoric, nr 14, apărut de astăzi la chioșcurile de ziare.

Codruta Kovesi, lovitura de GRATIE! Va fi procuror european. Antunul facut de STRAINI. ULTIMA ORA

Pagina 1 din 1


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI