Cel mai periculos criminal din serie din România va fi eliberat. A ucis cel puțin șapte persoane

Cel mai periculos criminal din serie din România va fi eliberat. A ucis cel puțin șapte persoane Sursa foto: Arhiva EVZ

Un criminal în serie, poreclit al doilea Rîmaru al României, ar putea ieși curând din închisoare, chiar dacă a fost condamnat la detenție pe viaţă. El a ucis cu sânge rece cel puțin șapte persoane.

Iulian Ţigănilă este un argeșean care a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce a făcut cel puţin șapte crime. El ar putea ieși curând din închisoare, chiar dacă a fost condamnat la detenție pe viaţă. Judecătorii i-au înlocuit pedeapsa de închisoare pe viață cu o sentință de 25 de ani de stat în spatele gratiilor.

Iulian Țigănilă ar putea fi eliberat din închisoare

În primă instanță, magistrații au decis ca acestuia să îi fie înlocuită condamnarea la închisoare pe viaţă cu cea la 25 de ani de puşcărie. Criminalul în serie va ieși curând din închisoare dacă nu se va schimba această decizie la contestație, întrucât acesta şi-a ispășit deja fracția necesară pentru a putea cere eliberarea condiționată din închisoare.

iulian tiganila

Sursa foto captură ecran

Criminalul se împrietenea cu victimele, consumau alcool împreună, apoi le ucidea. El omora victimele pentru a le fura bunurile, apartamentele sau mașinile. Procurorii și polițiștii au lucrat timp de 15 ani la dosar. Șapte victime au fost descoperite, dar un caz început în 1996 are o victimă ce nu este identificată nici astăzi, potrivit A3.

Ne puteți urmări și pe Google News

A ucis cel puțin șapte persoane

În 2009, colegul său de celulă a spus că acesta se lăuda în închisoare cu crimele pe care le-a comis. Pe una dintre victime a ucis-o cu un amestec de ţuică, antigel şi somnifere. Acesta i-ar fi aruncat cadavrul într-o fântână părăsită de lângă un arbore secular, aflată în apropierea Haltei CFR Colţu, din comuna Ungheni, judeţul Argeş.

Condamnare

Sursa foto: Pixabay

Prima victima acestuia ar fi fost Gheorghe Ţârcu, din Piteşti, găsit mort pe 27 februarie 1996. El ar fi fost înecat cu o bucată de şuncă de 8 X 4 cm. Omul băuse destul de mult însă era clar că nu putea fi vorba de o moarte accidentală.

Iulian Țigănilă și-a omorât amanta

În anul 1999, bucăţi din trupul Elenei Spătaru, gravidă în luna a cincea, amanta lui Iulian Ţiganu, au fost găsite într-o conductă de irigaţii, pe raza comunei Brebeni (Olt). El a avut și un complice, pe Cornel ALbu, care a ucis mai multe persoane.