Evenimentul Zilei > Sport > Italienii, cuceriți de Ianis Hagi: „Va impresiona în fotbal”
Italienii, cuceriți de Ianis Hagi: „Va impresiona în fotbal”

Italienii, cuceriți de Ianis Hagi: „Va impresiona în fotbal”

Ziariștii de la „Gazzetta dello Sport”, unul dintre cele mai importante cotidiene din lume, anticipează că băiatul „Regelui” se va impune în „Cizmă”.

Ianis Hagi va evolua, începând din această vară, la Fiorentina, echipă din Serie A.

A costat 1 milion de euro

Jucătorul în vârstă de 16 ani a fost achiziționat de toscani, în schimbul sumei de 1 milion de euro, dar până la vară va evolua la FC Viitorul.

Gică Hagi a ajuns în Italia încă de luni, pentru a discuta cu reprezentanții Fiorentinei, datele transferului.


25 de ani avea Gheorghe Hagi în 1990, atunci când s-a transferat de la Steaua la Real, pentru 4,5 milioane de dolari


Mai întâi, pentru că are nevoie de o perioadă de acomodare și se află la o vârstă fragedă, Ianis se va roda la echipa de tineret.

Presa din Italia a acordat spații largi acestui transfer. „Ianis Hagi va impresiona în fotbalul mare. Se va adapta fără probleme. Este polivalent. Poate juca și pe stânga, și pe dreapta, în spatele atacantului sau vârf împins”, au scris ziariștii de la „Gazzetta dello Sport”.


FOTO: Gheorghe Hagi a jucat pentru Real între 1990-1992 FOTO: FACEBOOKA debutat mai devreme în campionat

Italienii îl citează și pe Anghel Iordănescu, selecționerul naționalei României. „La vârsta lui Ianis, Gică nu atingea mingea astfel”.

Sunt deja câteva capitole la care Ianis a reușit să-și întreacă părintele, considerat a fi cel mai mare fotbalist român. Hagi junior a debutat anul trecut în Liga I, la vârsta de 16 ani, în timp ce Gică a jucat primul meci, pentru Farul Constanța, la 17 ani.

Gică, transfer uriaș la 25 de ani

Beneficiind și de un alt context, Ianis ajunge la un club din străinătate, mult mai devreme decât a făcut-o tatăl lui. „Regele” a semnat cu Real Madrid în vara anului 1990, la vârsta de 25 de ani. E drept, în acel moment, Gică era cel mai important om al echipei naționale, cu care participase la Mondialul din 1990, iar cu Steaua câștigase Supercupa Europei, jucase finala Cupei Campionilor Europeni și cucerise trei titluri interne și două Cupe ale României.

La echipa națională, „Regele” a debutat la 18 ani, dar Ianis, care împlinește 17 ani în octombrie, poate doborî și această performanță.