Tâlhăria a avut loc la primele ore ale dimineții pe plaja din nordul stațiunii Mamaia unde se desfășoară cel mai mare festival de muzică electronică de pe litoral în prezența a zeci de mii de turiști, foarte mulți fiind străini. Potrivit IPJ Constanța, doi tineri în vârstă de 23, respectiv 24 de ani, ambii cetățeni italieni, ar fi smuls de la gâtul unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Galați, un lanț de aur, în timp ce acesta se afla într-un club din nordul stațiunii Mamaia.

Gălățeanul a ripostat, reușind să îl imobilizeze pe unul dintre agresori până la sosirea unui echipaj din cadrul dispozitivului de menținere a ordinii și siguranței publice, constituit de Poliția stațiunii Mamaia, format din trei jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al IPJ Constanța i-au reținut pe tinerii în cauză, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentați instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.