Italieni, insensibili faţă de moartea romilor

Italieni, insensibili faţă de moartea romilor

Disputa privind atitudinea italienilor faţă de romi a căpătat o nouă dimensiune în urma publicării unor fotografii cutremurătoare, scrie The Guardian. Imaginile prezentate ieri în presa italiană surprindeau mai multe persoane făcând baie şi plajă liniştite deşi în apropierea lor erau cadavrele a două tinere de etnie romă care se înecaseră. Incidentul a avut loc la ieşirea din Napoli, acolo unde cu câteva luni în urmă a fost incendiată o tabără de romi.

Potrivit agenţiei de presă Ansa, patru tinere de etnie romă şi-au petrecut ziua de sâmbătă pe plaja din Torregaveta.

Adolescentele au intrat în apă, deşi niciuna dintre ele nu ştia să înoate. Valurile mari şi curenţii puternici le-au împins în larg, numai două dintre ele putând fi salvate de salvamarii de pe o plajă privată din apropiere.

Corpurile celor două victime au fost aduse la mal şi acoperite cu cerşafuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Puţini au părăsit zona sau au ieşit din apă. Poliţiştii au ajuns o oră mai târziu şi au cărat sicriele pe umeri, printre cearşafurile întinse pe plajă", scrie cotidianul italian Corriere della Sera.

Şi jurnaliştii publicaţiei "La Repubblica" s-au arătat uimiţi faţă de atitudinea celor prezenţi.

"În timp ce trupurile neînsufleţite ale fetelor erau încă pe nisip, oamenii continuau să facă baie sau să manânce la câţiva metri distanţă", a scris "La Repubblica".