Evenimentul Zilei > International > Italia. Săracii au 10% reducere la supermarket
Italia. Săracii au 10% reducere la supermarket

Italia. Săracii au 10% reducere la supermarket

Inițiativa vine în urma unui apel al premierului Giuseppe Conte, în momentul în care mulți italieni nu mai au venituri.

În Italia, cei mai săraci vor putea beneficia de o reducere de 10% a cumpărăturilor, în plină pandemie Covid-19.  Câteva lanțuri mari de supermarketuri din Italia au declarat că sunt implicate în operațiune.

Aceste grupuri răspund apelului făcut de premierulk Giuseppe Conte, care a anunțat lansarea acestor tichete alimentare finanțate de stat, distribuite de municipalități.

El i-a invitat pe marii retaileri să aplice o reducere de la 5 la 10% la cumpărăturile făcute cu aceste vouchere.

Guvernul a deblocat 400 de milioane de euro pentru aceste bonuri alimentare.

„Trebuie să construim un lanț de solidaritate, nimeni nu va fi lăsat singur”, a promis Giuseppe Conte, scrie 20 Minutes.

Potrivit unei estimări a principalului sindicat agricol italian Coldiretti, încă 500.000 de oameni au nevoie de ajutor pentru alimente, ca urmare a consecințelor pandemiei, pe lângă cei 2,7 milioane care anul trecut au beneficiat de ajutor alimentar via asociații precum Caritas sau Băncile alimentare.

În Sicilia, săptămâna trecută, clienții au încercat să iasă dintr-un supermarket fără să plătească alimentele pe care le-au luat de pe rafturi, spunând că nu mai au bani.

În Sicilia, mulți lucrează la negru iar această categorie nu poate pretinde ajutoare guvernamentale pentru cei care și-au văzut veniturile diminuate din cauza efectelor pandemiei.