Evenimentul ZileiInternationalItalia revine la restricții dure. În patru regiuni s-a impus lockdown parțial

Italia revine la restricții dure. În patru regiuni s-a impus lockdown parțial

Italia revine la restricții dure. În patru regiuni s-a impus lockdown parțial
Din cauza creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus, mai multe regiuni din Italia intră în lockdown parțial. Urmează restricții majore. 

Italia revine la restricții dure. Patru regiuni din Italia trec din nou în zona portocalie și intră în lockdown parțial, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino, localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc, iar restaurantele, cafenelele și barurile se închid.

Restricții dure în patru regiuni italiene

Cele patru regiuni italiene au fost plasate de duminică sub incidenţa unor restricţii antiepidemice mai dure, din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus.

Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino au fost desemnatezone portocalii de către Ministerul Sănătăţii. Asta înseamnă că barurile şi restaurantele trebuie închise, iar localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc decât în situaţii de urgenţă. Restricţiile vor fi în vigoare timp de 15 zile într-o primă fază, a informat ministerul italian.

Restricțiile au fost relaxate în Italia, toate regiunile trecând în zona galbenă. Majoritatea regiunilor Italiei sunt considerate în prezent zone galbene, adică restricţiile au fost relaxate. Totuşi, în întreaga ţară continuă să fie în vigoare restricţii de circulaţie pe timp de noapte, scrie Digi24.

Alte restricții au fost impuse de la sfârșitul lunii ianuarie

Încă de la sfârșitul lunii ianuarie, ministrul italian al Sănătății anunța că vor exista trei „zone roşii”. Acestea sunt Lombardia, Sicilia şi provincia autonomă Bolzano. Aici  populaţiei i s-a impus să nu îşi părăsească locuinţele dacă este posibil, cu excepţia mersului la serviciu, la cumpărături de alimente sau din alte motive urgente.

Cea mai mare parte a Italiei a fost clasificată ca zonă portocalie. Astfel, locuitorii sunt îndemnaţi să nu părăsească localitatea. Magazinele – cu excepţia supermarketurilor – barurile şi restaurantele trebuie să închidă.

În pofida acestor restricţiilor mai dure, muzeele şi expoziţiile din unele regiuni vor putea să deschidă de luni.

Regulile se aplică aşa-numitelor zone galbene, unde situaţia epidemiologică este mai puţin gravă decât în alte părţi ale ţării. Și asta potrivit unui ordin semnat sâmbătă de premierul Giuseppe Conte.

Italia revine la restricții dure. De la începerea pandemiei de coronavirus, în Italia au fost contabilizate 2,7 milioane de cazuri de coronavirus, din care 13.500 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

 

 


Accesează: