Conacul Brătienilor, o familie cu o influență foarte mare în istoria României a fost vândut pe OLX. Ce doi italieni care îl dețineau au palsat anunțul cu vânzarea, iar clădirea și terenul d eun hectar a fost cumpărat de un bucureștean, care a oferit 35.000 de euro, potrivit mediafax.

Prețul este relativ mic față de momentul în care italienii l-au cumpărat, cu 60.000 de euro. Dar starea de degradare a clădirii și scăderea prețurilor imobiliarelor și a terenurilor a dus la această micșorare.

Conacul se află în localitatea Rătești, din Argeș, și este inventariată în patrimoniul național al României, la clasa B.

„În primul rând aveţi ocazia să cumpăraţi o poveste. O poveste extraordinară a unei familii de excepţie! O familie adânc împământenită în istoria neamului românesc! Conacul ce a aparţinut istoricului Gheorghe I.I.C. Brătianu este situat în satul Tigveni, comuna Răteşti, judeţul Argeş, cu o suprafaţă de teren de 10.000 mp, opt camere la parter, clădirea nu este locuibilă, se află inventariată în patrimoniul naţional al României la clasa B, terenul şi casa au documente în regulă, cadastru intabulat, studiu geofizică, releveu arhitectural achitat, etc, racordată la reţeaua de energie electrică mono şi trifazic, apă curentă la poartă, canalizare proprie, deschidere stradală 65 m, în centrul comunei, vizavi de postul de poliţie, la est biserica ortodoxă a Parohiei Tigveni I Vale Argeş. Preţ: 40.000 Euro negociabil – conacul împreună cu terenul aferent, un hectar.(…)”, aşa suna anunţul postat pe OLX.

Văzând stadiul în care se afla clădirea, bucureșteanul a oferit 35.000 de euro și a bătut palma cu cei doi italieni.