Evenimentul Zilei > Actualitate > Comorile RATB-ului, strânse în șapte camere. Vezi imagini panoramice 360 de grade
Comorile RATB-ului, strânse în șapte camere. Vezi imagini panoramice 360 de grade

Comorile RATB-ului, strânse în șapte camere. Vezi imagini panoramice 360 de grade

Un secol de căutări pentru un transport civilizat la dispoziţia domniei sale, bucureşteanul. Plasat în incinta Complexului Sportiv RATB, Muzeul RATB povesteşte despre lumea uşor desuetă, dar plină de romantism, a „Micului Paris”. Aceasta este descrierea muzeului făcută chiar de către mai marii Regiei.

Piese salvate în mod miraculos de la ghilotina nemiloasă a casărilor, fotografii de epocă – multe dintre ele realizate pe sticlă, cărţi poştale ilustrând istoria transportului public din Bucureşti, machete realizate din pasiune în ore lungi de trudă şi inspiraţie, ce reproduc vehicule care parcă aşteaptă la semafor schimbarea culorii, sunt bine întreținute într-un muzeu care nu este deschis publicului.
Motivul: autoritățile au uitat, sau spun că muzeul nu este o problemă importantă. Bani se alocă pentru întreținerea lui, piesele se înmulțesc de la o lună la alta, însă toți directorii care au condus Regia nu au dat girul pentru deschiderea muzeului.
Majoritatea pieselor din muzeu sunt donaţii generoase. Sufletul acestui muzeu este colecționarul Doru Parfenie. Acesta a donat o parte din exponate precum: primele tipuri de bilete, legitimații de călătorie, documente și fotografii, hărți, ceasuri și echipamente, dar și machete de autobuze și tramvaie.
Muzeul adăposteşte, în şapte încăperi, istoria transportului public. Poate fi  vizitat zilnic, iar pentru vizite se va face o programare telefonică, sunând la departamentul relaţii cu publicul, la numărul 031.425.04.82. Motivul,nu se află încă în circuitul muzelor. Intrarea este liberă.