ISTERIA BRITANICĂ. O nouă RESTRICŢIE pentru descurajarea IMIGRAŢIEI: Trei luni de aşteptare pentru asistenţa socială destinată copiilor

Marea Britanie a anunţat că îşi intensifică restricţiile privind accesul imigranţilor la beneficii sociale în condiţiile în care premierul David Cameron încearcă să reducă venirea muncitorilor străini în ţară în perspectiva unor alegeri naţionale anul viitor. Astfel, imigranţii din toate ţările care vor sosi pe teritoriul Marii Britanii pentru a-şi găsi un loc de muncă vor trebui să aştepte trei luni înainte să poată avea acces la asistenţă socială pentru copiii lor.

Potrivit Reuters, preluat de Agerpres, sondajele de opinie arată că alegătorii sunt îngrijoraţi din cauza nivelurilor de imigraţie, o tendinţă reflectată inclusiv în popularitatea crescândă a formaţiunii eurosceptice UK Independence Party (UKIP) ce se opune "imigraţiei cu uşile deschise" şi a început să îşi extragă susţinători din rândurile simpatizanţilor conservatori ai lui Cameron.

Partidul pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP) ar urma să se claseze pe primul sau al doilea loc în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European programate luna viitoare, în timp ce conservatorii ar putea termina pe poziţia a treia. Drept urmare, David Cameron a încercat să dea dovadă de fermitate pe acest subiect prin înăsprirea legislaţiei privind acordarea de vize pentru imigranţii din afara UE şi prin restricţionarea accesului la beneficii sociale pentru cetăţenii europeni.

Restricţii la asistenţă socială pentru copiii 

În conformitate cu decizia anunţată marţi, imigranţii din toate ţările care vor sosi pe teritoriul Marii Britanii pentru a-şi găsi un loc de muncă vor trebui să aştepte trei luni înainte să poată avea acces la asistenţă socială pentru copiii lor. Acest anunţ se adaugă altuia referitor la o perioadă similară de aşteptare de trei luni pentru a putea accesa ajutorul de şomaj, introdusă în acest an la scurtă vreme după ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii britanice pentru cetăţenii români şi bulgari.

De asemenea, noii solicitanţi de asistenţă nu vor mai beneficia de acces automat la servicii de traducere, iar cei care nu cunosc limba engleză vor fi sancţionaţi dacă nu îşi vor îmbunătăţi abilitatea de a vorbi în această limbă. 

"Aceste schimbări trimit un mesaj puternic potrivit căruia sistemul nostru de asistenţă socială nu ar trebui abuzat şi îi vor descuraja pe cei care cred că pot veni în Marea Britanie în primul rând pentru acest lucru", a explicat Nicky Morgan, responsabilă în cadrul Ministerului de Finanţe britanic.