Corectitudinea Politică a stricat bucuria Crăciunului în tot Occidentul, transformându-l într-o mascaradă fără nici o legătură cu originile sărbătorii.
În aproape toate țările europene, Crăciunul 2017 a purtat urmele controverselor legate de Islam. Majoritatea acestor conflicte au fost provocate de elitele politice și religioase multiculturaliste din Europa, care s-au străduit din răsputeri să laicizeze ostentativ Crăciunul, pentru a evita ca o sărbătoare creștine să irite sensibilitățile musulmanilor, se arată într-un amplu documentar realizatde Gatestone Institute.
Numeroase târguri tradiționale de Crăciun au fost rebotezate: Amsterdam – Parada de Iarnă, Bruxelles – Bucuriile Iernii, Kreutzberg – Târgul de Iarnă, Londra – Orașul de Iarnă, München – Sărbătoarea Iernii etc.
Mai îngrijorătoare au fost tentativele de islamizare a Crăciunului. Această re-teologizare a Crăciunului se bazează pe falsul postulat că Iisus din Biblie și Iisus (Isa) din Coran sunt aceeași persoană.
Această fuziune religioasă, numită uneori „Chrislam”, câștigă tot mai mult teren într-un Occident devenit analfabet din punct de vedere biblic.
În Marea Britanie, de exemplu, biserica Tuturor Sfinților din Kingston pe Tamisa a sărbătorit de curând dubla aniversare a lui Iisus și Mahomed. „Milad, Advent and Christmas Celebration” din 3 decembrie a avut drept scop „semnalarea aniversării profetului Mahomed și așteptarea cu nerăbdare a aniversării lui Iisus”.
Serviciul religios de o oră a inclus o perioadă de rugăciune islamică și a fost urmat de împărțirea unui tort aniversar.
Foarte popularul blog creștin „Archbishop Cranmer” a criticat deschis lipsa de discernământ a bisericii din Kingston pe Tamisa:
„Nu poți decât să fii șocat de acest eveniment care ‘marchează aniversarea profetului Mahomed’, fără a manifesta nici un entuziasm pentru apropiata Naștere a Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Lui Mahomed i se recunoaște statutul de profet, în timp ce lui Iisus Hristos i se contestă dimensiunea profetică și sacerdotală; El și-a pierdut de asemenea și dimensiunea împărătească și mesianică. Este slăvit Profetul Mahomed alături de banalul Iisus, deoarece recunoașterea la cel din urmă a celei mai mici pretenții de divinitate ar fi descurajat, bineînțeles, numeroși musulmani (ca și cum nu ar fi fost suficient de descurajați de haram - lucru interzis în Islam) de la orice manifestare interconfesională și misionară, nu-i așa?”
Blogul adaugă că glorificarea lui Mahomed în biserici duce la proclamarea acestuia ca fiind mai mare decât Iisus:
„De fiecare dată când o biserică lipește epitetul ‘Profet’ de Mahomed, ea respinge Răstignirea, neagă Învierea și refuză să accepte Întruparea Cuvântului printre noi, tocmai pentru că Mahomed a respins toate aceste principii fundamentale ale credinței creștine.”
În ianuarie 2017, catedrala episcopală din Glasgow organizase, de Bobotează, citirea unui fragment din Coran care nega că Iisus este Fiul lui Dumnezeu,
Gavin Ashenden, confesorul Reginei, a calificat acest eveniment drept „blasfemie”. El a adăugat că „există alte metode, mult mai bune, de a crea ‘punți de înțelegere’ cu musulmanii.
La Londra, un grup parlamentar multipartit care se ocupă de musulmanii britanici, compus din membri ai Camerei Comunelor și Camerei Lorzilor, a dat publicității un raport intitulat: „Un Crăciun Fericit musulman”, cu scopul de a atrage „bunăvoința” musulmanilor de Crăciun. Raportul arată:
„Foarte adesea, organizațiile caritabile musulmane sunt tratate în presă în mod negativ... Auzim foarte puțin vorbindu-se de ‘Crăciunul Fericit musulman’. Cantinele săracilor, băncile de alimente, cinele de Crăciun, operele de binefacere, sărbătorile de sfârșit de an – totuși organizațiile caritabile musulmane vor fi la datorie în perioada de Crăciun.”
În Scoția, guvernul regional a fost acuzat că a ignorat Crăciunul, minând astfel moștenirea creștină a Marii Britanii, dar a finanțat „festivalurile de iarnă” ale minorităților etnice.
Ministrul scoțian al Dezvoltării Internaționale, Alasdair Allen, a alocat 400.000 de lire sterline (450.000 de euro) pentru finanțarea a 23 de evenimente programate în timpul iernii. El le-a numit „date cheie în calendarul nostru național” și a adăugat că acest program „pasionant și diversificat” îi va ajuta pe scoțieni să „celebreze tot ce este formidabil legat de minunata noastră țară în lunile de iarnă.” Însă nici unul din aceste evenimente nu are vreo legătură cu Crăciunul. Un purtător de cuvânt al Bisericii Catolice a declarat:
„Constatăm cu regret că guvernul scoțian a ales să nege realitatea religioasă a Crăciunului în toate manifestațiile Festivalului Iernii: mai bine de jumătate din populație și-a reafirmat apartenența la religia creștină cu ocazia ultimului recensământ. Catolicii și creștinii în general au tot dreptul să își pună întrebări în legătură cu acest festival, finanțat din fonduri publice, care nu cuprinde nici un eveniment care să-i ajute pe scoțieni să celebreze Nașterea lui Hristos, evenimentul cel mai important al iernii.”
În Danemarca, o școală primară din Graested a anulat serviciul religios tradițional de Crăciun pentru a nu-i ofensa pe elevii musulmani. Unii părinți au acuzat școala de dublu-standard: anterior, ea organizase un eveniment numit „Săptămâna Siriei” care i-a familiarizat pe copii în cultura Orientului Mijlociu. Ignorând plângerile părinților, inspectoraul școlar a luat apărarea școlii:
„Inspectoratul susține decizia școlii de a crea noi tradiții pentru copii și tineri.”
Prim-ministrul danez Lars Lokke Rasmussen, care a învățat la această școală, a declarat că decizia de a renunța la serviciul religios de Crăciun ar trebui anulată.
În Franța, târgul de Crăciun de la Lyon a fost anulat din cauza costurilor de securitate exorbitante generate de frica de terorism. Dar Săbătoarea Luminilor (în cinstea Fecioarei Maria) a fost păstrată. Guvernatorul militar de la Lyon, generalul Pierre Chavancy, a declarat că din cauza caracterului „sensibil” al evenimentului, 1500 de soldați și polițiști au fost desfășurați, însoțiți de câini și de echipe de deminare.
În Belgia, șeful Crucii Roșii de la Liège, André Rouffart, a ordonat celor 28 de birouri din oraș să înlăture crucile pentru a afirma identitatea laică a asociației. Criticii au afirmat că această decizie face parte dintr-un demers mai larg de „modificare a terminologiilor” și de „rupere cu tradițiile și rădăcinile noastre” pentru a nu-i deranja pe musulmani.
„Înainte, vorbeam de vacanța de Crăciun, acum spunem vacanța de iarnă”, a declarat un voluntar local al Crucii Roșii. „Târgul de Crăciun de la Bruxelles a fost rebotezat ‘Bucuriile iernii’. Lucrurile ar trebui lăsate așa cum sunt.”
În Germania, o școală din Luneburg a declarat serbarea de Crăciun după ce un elev musulman a făcut plângere, deoarece colindele sunt incompatibile cu Islamul. Acest lucru a provocat un val de reacții de nemulțumire și „chiar amenințări la adresa conducerii școlii”, relatează revista Focus. Pentru a-i liniști pe părinți, directorul Friedrich Suhr a declarat că colindele de Crăciun „non-creștine”, precum „Rudolph, the Red Nose Reindeer” vor fi păstrate.
Alexander Gauland, lider al formațiunii politice anti-imigrație AfD, a declarat că decizia școlii este o „capitulare insuportabilă în fața Islamului” și o „nedreptate lașă” la adresa copiilor ne-musulmani.
La München, reclamele pentru „Târgul de Iarnă” au înfățișat un om de zăpadă purtând burqa. Președintele AfD din Bavaria, Petr Bystron, a remarcat ironic: „Un om de zăpadă cu burqa în semn de toleranță?” La Halle, Târgul de Crăciun a fost renumit Târg de Iarnă.
La Berlin, Târgul tradițional de Crăciun a trebuit protejat de parapeți de beton pentru a împiedica repetarea atacului terorist jihadist, care anul trecut a ucis 12 persoane și a rănit alte peste 50.
La Sttutgart, un bărbat de 53 de ani a fost arestat în târgul de Crăciun după ce a spus că are o bombă în rucsac.
La Potsdam, târgul de Crăciun a fost închis după ce a fost primită o scrisoare capcană de către o farmacie din vecinătate.
La Bonn, târgul de Crăciun a fost evacuat după o amenințare cu bombă.
În Italia, o școală din Milano a eliminat orice referire la Crăciun, serbarea fiind intitulată „Marea Sărbătoare a Vacanțelor Fericite”.
Pe Facebook, Samuele Piscina, un edil local, a acuzat școala de „stângism corect politic”, care îi lipsește pe copii de bucuria Crăciunului:
„După iesle și crucifixe, până și serbările de Crăciun sunt interzise în școli: cuvântul Crăciun, simbolul credinței și culturii noastre, nu discrimnează pe nimeni: eliminarea simbolurilor Crăciunului nu garantează respectul, nu fac o școală și o societate mai primitoare, ci promovează doar intoleranța față de cultura noastră, obiceiurile noastre, legile și tradițiile noastre. Cred cu fermitate că tradițiile noastre trebuie respectate.”
La Bolzano, pomul de Crăciun comandat de primărie a fost dat jos pentru a evita „ofensarea sensibilității” musulmanilor. Un ales local, Alessandro Urzi, s-a indignat: „Rigiditatea birocratică care a făcut să dispară bradul pentru a evita să irite sensibilitatea unora nu face decât să arate sălbăticia climatului nostru cultural.”
În Norvegia, o școală din Skien a anunțat că festivitățile de Crăciun includ anul acesta, nu doar lectura obișnuită a versetelor din Biblie, dar și a celor două versete din Coran care se referă la Iisus. Scriitorul Bruce Bawer a comentat:
„Crăciunul de la școala Stigerasen oferă un alt exemplu de dorință de supunere a Europei în fața islamului. Anul acesta, câteva versete din Coran vor fi citite la serbarea de Crăciun; anul viitor, aceeași serbare va celebra ambele religii pe picior de egalitate; și nu peste mult timp serbarea copiilor va avea loc fără cruce, nici pom de Crăciun, doar cu covorașe de rugăciune, cu binecuvântări în arabă și hijaburi pentru fete.”
În Spania, consiliul municipal din Madrid a înlocuit festivitățile de Crăciun cu un „târg internațional al culturilor” neopăgâne. Potrivit Manuelei Carmena, primarul orașului și fostă (?) militantă comunistă, este vorba de necesitatea descreștinării Crăciunului pentru a-l face mai inclusiv:
„Toți știm că Crăciunul este o sărbătoare de origine religioasă, dar este și o celebrare a umanității și solidarității. De aceea, primăria Madridului va face uz de toate mijloacele de care dispune pentru ca toți locuitorii orașului, indiferent de unde vin, să se bucure de Crăciun.”
Rupând tradiția, primăria Madridului a refuzat și să amplaseze o iesle la Puerta de Alcala, cel mai emblematic monument din oraș. Alesul local Jose Luis Martinez Almeida a acuzat-o pe Carmena de „sărbătorirea cu entuziasm a Ramadanului” și de „ascunderea simbolurilor creștine de Crăciun”. El a adăugat: „Dați-ne înapoi valorile noastre culturale și religioase!